Skip to main content

Faliment evitat, pe ultima sută de metri! Administratorul special al Colterm anunţă a reuşit să cumpere toate certificatele de poluare

Cu doar câteva zile înainte de termenul limită, conducerea societăţii de termoficare a Timişoarei a reuşit să plătească suma de aproape 100 de milioane de lei, pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2022.

Eset vorba despre 227.582 de certificate pe care Colterm trebuia să le cumpere până de data de 30 aprilie.

În cazul în care nu reuşea acest lucru, Administraţia Fondului de Mediu putea cere falimentul companiei.

CITEŞTE ŞI: Accident pe autostrada A1, pe sensul de mers Lugoj-Timişoara! O maşină a intrat într-un tir

Însă, cu economii făcute de administratorul special, care a amânat plata unor furnizori şi cu facturile achitate la timp de Primărie, s-au adunat banii necesari pentru a evita colapsul total al Colterm.

„Am reușit să îndeplinim pe deplin obligațiile de mediu privind certificatele de poluare EUA, aferente anului 2022, respectiv să obținem un număr total de 227.582 certificate, din care 182.622 pentru CET Sud și 44.960 pentru CT Centru. Mai exact, Colterm S.A. – în insolvență a primit,  cu titlu gratuit, un număr de 29.059 certificate EUA (16.674 pentru CET Sud și 12.385 pentru CT Centru), diferența de 198.523 fiind cumpărată, după cum urmează: 165.948 pentru CET Sud și 32.575 pentru CT Centru. Valoarea totală a certificatelor de poluare EUA achiziționate s-a ridicat la suma de 18.204.354 euro, însemnând un preț mediu aferent celor patru tranzacții efectuate în vederea achiziției de 91,6989 euro / certificat”, transmite Cristian Amza, administratorul special al Colterm.

Chiar dacă aceste certificate au fost plătite, societatea de termoficare a Timişoarei are în continuare probleme financiare.

Are de achitat amenzile date de AFM, pentru neplata certificatelor de poluare aferente anilor 2020 şi 2021.

Este vorba despre 21 de milioane pentru 2020 şi 14,5 milioane de euro, pentru 2021.

La aceste sume se adaugă şi plata certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pentru cei doi ani, a căror valoare se ridică la 9 milioane de euro, respectiv 11 milioane de euro.

CITEŞTE ŞI: Veste bună pentru şoferi! Începe amenajarea a patru sensuri giratorii, pe unul dintre cele mai tranzitate drumuri de acces în Timişoara

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.