Evenimente de excepţie, la Universitatea de Vest! Filme, tururi ghidate şi expoziţii-concurs

Urmează încă o săptămână bogată în evenimente culturale marca Universitatea de Vest din Timișoara.

În această seară, de la ora 18:00, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, Daniel Funeriu ne invită la dialog și reflecție pe tema: „Himere în educație” – în cadrul seriei de conferințe dedicate popularizării științei „Conectați la Viitor”. Conferința va fi moderată de Mădălin Bunoiu.

Mâine, luăm o „Pauză de Film” și vizionăm documentarul „Acasă”, care urmărește viața a nouă copii și a părinților lor care au trăit în armonie cu natura în sălbăticia Deltei Bucureștiului timp de 20 de ani, până când sunt alungați și forțați să se adapteze la viața din marele oraș.

CITEŞTE ŞI: Imagini fascinante ale evenimentelor care au ţinut prima pagină a ziarelor! Are loc o nouă ediţie a Open Press Photo

Filmul va fi urmat de un dialog cu Radu Ciorniciuc, câștigător al premiului Gopo pentru debut regizoral în 2021.

Discuția va fi moderată de Adina Baya.

“Pe lângă conferințe, avem ocazia de a vizita locații cheie ale orașului în tururi ghidate, organizate de Facultatea de Arte și Design, alături de specialiști în patrimoniu precum: Brîndușa Havași, Alexandra Keller și Cornel Farcaș. Înscrierile se realizează în limita a 25 de locuri disponibile la numărul de telefon 0256.592.911 sau printr-un e-mail cu numele, un număr de telefon de contact și data turului la secretariat.arte@e-uvt.ro. Participarea la tur este gratuită”, transmite UVT.

Pe lângă tururile ghidate, Facultatea de Arte și Design vă invită la vernisajul Expoziției-concurs de fotografie „Patrimoniul de aproape” (16 noiembrie, ora 13) și simpozionul internațional „Cultural Heritage and Innovation in Contemporary Society” (17-18 noiembrie, cu începere la ora 9.00).

Ambele evenimente se vor desfășura în Galeria Mansarda.

CITEŞTE ŞI: FOTO Accident cumplit, cu şapte răniţi, între care doi copii! Două elicoptere SMURD şi mai multe ambulanţe, la faţa locului!

“La Universitatea de Vest din Timișoara, încercăm să celebrăm cunoașterea sub toate formele ei. În această săptămână, avem evenimente dedicate atât iubitorilor de știință, cât și celor de arhitectură și cinematografie. Vom discuta cu domnul Funeriu despre educație și despre bune practici pe care le putem pune în aplicare în dorința noastră de a crea un mediu universitar în care tânăra generație să exceleze. În același timp, tururile ghidate sunt un prilej nemaipomenit de a explora frumosul nostru oraș, alături de experți și alți pasionați”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Evenimentele fac parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

Aceste evenimente sunt organizate cu sprijinul partenerului #CTP România.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Timişoara citeşte! Proiect inedit al tineretului social democrat pentru a încuraja lectura

Tinerii din Partidul Social Democrat filiala Timişoara a ieşit astăzi din case, pentru o acţiune de suflet, prin care îşi doresc să crească apetitul pentru lectură.

Captură uriaşă de ţigări! Marfă în valoare de 1,5 milioane de euro, descoperită de poliţiştii de Frontieră

Poliţiştii de Frontieră au oprit în trafic, un tir, în cadrul unei acţiuni de rutină, pe linia combaterii contrabandei su produse accizabile.

5 victime, pentru care şi o fetiţă, într-un accident în care au fost implicate o maşină şi un microbuz

Un accident rutier grav, s-a petrecut în urmă cu puţin timp, la ieşirea din Timişoara spre Arad.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.