Skip to main content

Eşti student la Drept, masterand, doctorand sau avocat? Hai la UVT, să te specializezi în dreptul englez

Începând cu anul universitar 2024-2025, Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara (UVT) va oferi, în cadrul unui parteneriat cu British Law Center (BLC), un program de studiu de un an în drept englez – Diploma in English Law and Legal Skills.

BLC a fost înființat în 1992 de către Universitatea din Cambridge împreună cu Universitatea din Varșovia, astăzi fiind condus de către Juris Angliae Scientia (JAS), o fundație cu scop educațional al cărei sediu se găsește la Facultatea de Drept a Universității Cambridge.

Actualul director academic al programului este profesorul Richard Fentiman (Decanul Facultății de Drept a Universității Cambridge).

BLC este organizatorul prestigiosului concurs internațional de pledoarii Central and East European Moot competition („CEEMC”).

Există 19 locații BLC în Europa Centrală și de Est, programul fiind recunoscut în prezent de către angajatorii de top și universitățile din Europa Centrală și de Est ca o formă de pregătire excelentă pentru studenții și tinerii profesioniști ai dreptului interesați de o carieră internațională, în instituții europene, în firmă de avocatură de top, în cercetare sau în antreprenoriat.

Diploma este menită să ofere o introducere teoretică în dreptul englez și competențe de management juridic, negociere, scriere juridică și advocacy.

Materiile vor fi predate de către o echipă de profesori și practicieni experimentați, din Marea Britanie, prin intermediul unor cursuri online și materiale scrise (accesibile de către cursanți pe tot parcursul Diplomei) și seminare față în față. Programul va include o serie de 8 întâlniri interactive, de câte 4 ore, susținute în cadrul Facultății de Drept din Timișoara în perioada noiembrie 2024 – iunie 2025.

Pe scurt, diploma presupune:

  • Peste 100 de ore de cursuri înregistrate (disponibile printr-o platformă special dedicată) ce vor acoperi aspecte fundamentale de drept englez: contract law, torts, equity and trusts law, history of English law;
  • 8×4 ore de seminare față în față;
  • Ateliere voluntare, prelegeri live, sesiuni de dezvoltare a competențelor etc.

Taxa de participare: 725 EUR pentru studenți, masteranzi, doctoranzi și avocați stagiari / 950 EUR pentru profesioniști.

Early-Bird Discounts (până la 30 iunie 2024): 625 EUR pentru studenți, masteranzi, doctoranzi și avocați stagiari / 850 EUR pentru profesioniști.

Facultatea de Drept din Timișoara nu percepe o taxă separată de participare sau de organizare a programului.

Mai multe informații despre program se regăsesc pe website-ul oficial al programului, sau în acest video oficial.

Înscrierile sunt deschise până pe data de 10 octombrie şi se fac prin intermediul acestui formular online

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.