Skip to main content

Cristian Moș: Soluții eficiente pentru Timișoara (P)

Cristian Moș, candidat independent la Primăria Timișoara, se prezintă în fața timișorenilor cu realizări concrete obținute ca vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș și cu planuri clare pentru viitorul orașului.

Cu o vastă experiență în gestionarea proiectelor și o dedicare profundă față de comunitate, Moș a demonstrat că poate atrage fonduri semnificative și se concentrează pe nevoile reale ale cetățenilor, evitând jocurile politice. 

De altfel, plecarea sa din partidul fondat de el însuși a avut loc pe fondul intrigilor colegilor săi.

În Consiliul Județean Timiș, una dintre realizările remarcabile ale lui Moș a fost atragerea a peste 142 de milioane de euro din fonduri europene pentru proiecte de infrastructură verde, cea mai mare finanțare de acest tip obținută în România. De asemenea, a obținut peste 8 milioane de euro pentru crearea a 10 centre de colectare a deșeurilor cu aport voluntar (CAV-uri), făcând din ADID Timiș singurul ADI care a aplicat și a câștigat finanțare pentru astfel de centre. A inițiat și finalizat prima strategie județeană din România pentru dezvoltarea pistelor de biciclete și a demarat un proiect de 135 de milioane de euro pentru modernizarea sistemului de management al deșeurilor din Timiș, pe care următoarea conducere CJT are misiunea să-l finalizeze.

Candidatul la funcția de primar dorește să transforme Timișoara într-un oraș unde familiile sunt în centrul atenției. Tată a patru copii, cu al cincilea pe drum, Moș a observat că Timișoara nu este încă un oraș prietenos pentru familiile cu copii: „Am discutat cu mulți timișoreni și am realizat că mall-urile și parcurile nu sunt suficiente. Avem nevoie de mai multe opțiuni educative și recreative, cum ar fi un Muzeu de Științe ale Naturii interactiv, o fermă urbană, un poligon special pentru educația rutieră a copiilor și terenuri pentru sporturi de masă.” De asemenea, Moș promite parcuri curate și îngrijite, zone de picnic și locuri de joacă lângă blocuri.

În ceea ce privește transportul și siguranța, Cristian Moș se angajează să eficientizeze transportul în comun și să creeze un transport public metropolitan de calitate. „Trecerile pietonale din marile intersecții vor fi reevaluate pentru a spori siguranța rutieră și a reduce congestiile de trafic”, spune el. Vor fi construite parcări „Park & Ride” la intrările în oraș și parcări supraetajate în cartierele aglomerate.

Curățenia va fi o prioritate zilnică, nu doar o temă de campanie electorală. Vor fi create spații securizate pentru pubelele de colectare separată a deșeurilor, iar operatorul de salubritate va fi obligat să înlocuiască pubelele actuale cu unele silențioase. În parcurile și piețele din oraș vor fi instalate toalete publice la standarde europene.

În mandatul său, Moș propune creșterea numărului de foraje publice pentru a asigura apă potabilă în spațiile publice, acces la grădini urbane pentru cultivarea legumelor și subvenții pentru montarea de panouri solare. Parcările dintre blocuri vor fi dotate cu spații securizate pentru biciclete și stații de încărcare pentru mașini electrice. Moș propune, de asemenea, crearea unui HUB Cargo la intrarea în oraș pentru vehiculele care aprovizionează afacerile locale, reducând astfel traficul și poluarea.

Cristian Moș se angajează să transforme Timișoara într-un oraș modern și bine administrat. „Nu mă tem să-mi iau angajamente ferme și să dau termene clare de execuție pentru proiectele mele. Dacă nu voi reuși să-mi respect termenele, voi demisiona”, declară acesta.

Pe 9 iunie, cetățenii Timișoarei au ocazia să voteze pentru un lider care a demonstrat că este dedicat încă din primele zile de mandat, nu doar în campania electorală.

Comandat de Moș Cristian Alin, CMF: 24240441, publicat de SC Vest Image Production SRL

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.