Skip to main content

Ești pasionat de folclor și îți dorești să te afirmi? Participă la Festivalul Gelu Stan și ai oportunitatea de a câștiga faimă, dar și premii în bani

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Dacă ai între 15-25 de ani, ești pasionat de folclor și vrei să te afirmi pe scena muzicală, Festivalul – Concurs Gelu Stan este șansa ta. Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș deschide înscrierile pentru ediția a VII-a, 2025!

În cadrul evenimentului vei avea oportunitatea să cânți alături de Orchestra Profesionistă a Ansamblului Banatul, dirijată de Sebastian Roșca, și să faci parte dintr-un eveniment de amploare, organizat de CCAJT.

Condițiile de participare și informații suplimentare se găsesc la numerele de telefon 0256/435158 și 0726123035 – Ciprian Pop, la adresa de email „cecart@cecart.ro” sau pe site-ul instituției, AICI.

Documentele pentru înscriere trebuie trimise până miercuri, 12 februarie, la ora 14:00. Preselecția va avea loc pe 13 februarie, când comisia de selecție va viziona materialele video trimise de concurenți, iar rezultatele preselecției vor fi publicate pe site-ul instituției în aceeași zi, la ora 18:00.

Concursul, festivitatea de decernare a premiilor și spectacolul de gală al laureaților vor avea loc pe 6 martie, la Teatrul „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijată de Sebastian Roșca.

Vor fi acordate următoarele premii în bani: Marele Premiu – 4000 lei, Premiul I – 3000 lei, Premiul II – 2000 lei, Premiul III – 1500 lei, 3 Premii Speciale în valoare de 800 lei, Premiul Radio Timișoara și Premiul „Tinereții”, acordat de familia maestrului Gelu Stan.

Regulamentul și fișa de înscriere sunt disponibile aici.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Timiș și este coordonat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Evenimentul este dedicat omagierii dirijorului, profesorului și muzicologului Gelu Stan. Personalitatea sa remarcabilă și impactul major asupra formării artistice a zecilor de generații de soliști sunt un exemplu de inspirație, iar îndrumările sale au contribuit semnificativ la promovarea culturii tradiționale timișene.

Născut în Lugoj, Gelu Stan a urmat cursurile primare în orașul natal și a absolvit, în 1965, Institutul Pedagogic din Timișoara, iar în 1972, studiile muzicale la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București. În decursul a 20 de ani, a fost dirijor al Ansamblului Profesionist Banatul, obținând de cinci ori premiul I la nivel național ca dirijor profesionist. Începând din 1990, a realizat emisiuni la Radio Timișoara și a coordonat Secția Muzicală între 1990 și 2000. A fost președinte al juriilor la numeroase festivaluri folclorice și a primit, în 2008, din partea Consiliului Județean Timiș, premiul ProCultura – Timisiensis, pentru promovarea artei și culturii timișene.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Deși se folosește, în general, pentru tratarea cancerului, radioterapia poate fi utilizată și pentru un spectru heterogen de boli non-maligne.
Pompierii au fost solicitați, în această dimineață, să intervină de urgență pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o mașină.
Misiunea Economică și Comercială a Israelului la București și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu partenerul strategic Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, organizează un seminar online axat pe tehnologii agricole destinate celor care cultivă legume, fructe și flori în seră, sub genericul „Tehnologii israeliene pentru sere și solarii”.