Skip to main content

Ești elev și vrei să te specializezi într-o meserie? Învățământul dual este soluția! Compania Continental pune la dispoziția celor interesați peste 120 de locuri

Ai absolvit clasa a VII-a și vrei să continui să-ți continui studiile, însă niciun liceu nu ți se pare potrivit pentru tine? Continental vine cu soluția: elevii care vor să învețe o meserie se pot înscrie la Școala Profesională Duală.

Pentru anul școlar 2024-2025, compania oferă, la nivel național, peste 120 de locuri, tinerilor care doresc să învețe o meserie. Astfel că, în perioada 1-5 iulie are loc prima etapă de înscriere a candidaților la unitățile de învățământ care au ofertă educațională pentru învățământul profesional dual, iar etapa a II-a de admitere are loc în perioada 2-5 august.

„Dezvoltarea școlii profesionale duale reprezintă o direcție importantă pentru Continental, deoarece reprezintă dorința noastră de a contribui la crearea unui sistem ce produce specialiști care își valorifică abilitățile dobândite și generează valoare adăugată întregii economii. Prin aceste proiecte de dezvoltare profesională, dorim totodată să pregătim cei mai bine instruiți viitori profesioniști pentru activitățile noastre. Suntem parteneri de încredere ai unităților de învățământ și asigurăm dezvoltarea unui model de educație care aduce numai beneficii pe termen lung. Continental le propune elevilor un spectru larg de specializări la care se pot înscrie și pot beneficia de îndrumarea mentorilor noștri care îi ghidează timp de trei ani până ce devin independenți la locul de muncă. La Carei, la Sibiu și la Timișoara, elevii își vor desfășura activitatea într-o industrie cu o puternică prezență în România”, spune Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Elevii își vor efectua modulele de practică (de la 5 săptămâni în clasa a IX-a și până la 18 săptămâni în clasele a X-a și a XI-a) în cadrul Continental, atât în centrele de cercetare și dezvoltare și în cele de producție cu tehnologie de ultimă oră, cât și în cadrul Technical Training Centers, laboratoare dedicate calificării în sistem dual, special concepute pentru pregătirea viitoarei forțe de muncă (operatori și tehnicieni). 

De asemenea, toți cei care optează pentru școala profesională duală beneficiază de bursă lunară din partea statului, bursă din partea companiei, burse de merit în funcție de rezultate, masă, cazare și/sau transport gratuit.

Totodată, la finalul celor 3 ani de studii, tinerii au șansa să se angajeze în cadrul companiei pe poziții de operator sau tehnician, iar ulterior chiar să-și continue studiile și să acceseze, după finalizarea facultății, un job de inginer.

La Timișoara, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I” din Timișoara a fost partenerul companiei. În acest an, cele două sedii Continental din Timișoara au peste 80 de elevi care sunt mentorați pe calificările Electromecanic, Electrician aparate și echipamente electrice și Operator CNC. Pentru următorul an școlar compania a solicitat un număr similar de elevi pe care să-i învețe să devină meseriași în specializările Electrician aparate și echipamente electrice și energetice, Electromecanic utilaje și instalații industriale și Mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

În ceea ce privește stagiile, la finalizarea celor 3 ani de pregătire teoretică (la liceu) și practică (la companie), tinerii au șansa să se angajeze pe poziții de tehnician sau operator în zona de producție. În plus, ei își pot continua studiile la seral, iar apoi la facultate, finalizarea studiilor superioare însemnând noi posibilități în carieră, precum avansarea pe un job de inginer.

Continental este inițiator al reintroducerii educației profesionale în sistemul de învățământ. În cei 12 ani care au trecut de atunci peste 700 de elevi au urmat stagii de practică în sediile Continental din Carei, Timișoara, Brașov și Sibiu, iar mulți dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie ale companiei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.