Skip to main content

Doliu în fotbalul românesc! Legendarul antrenor, Jackie Ionescu, care a adus Cupa României, la Timişoara, a murit la 88 de ani

Este o zi tristă pentru iubitorii fotbalului şi nu numai. Ion V. Ionescu, cunoscut sub numele de „Jackie”, a încetat din viaţă azi-noapte, la Timișoara.

Jackie Ionescu şi-a început cariera de antrenor, în urma unei accidentări, la începutul anilor 70, la Politehnica Timișoara, în liga secundă, unde a promovat rapid alături de echipă.

Deși a trecut și pe la alte echipe din fotbalul local, Jackie s-a întors în anul 1980 la echipa timișoreană, pe care a pregătit-o în mai multe etape, reușind să aducă „acasă” Cupa Românei.

După încheierea carierei de antrenor, acesta nu a ieșit din lumea fotbalului, rămânând consultant la Politehnica Timișoara, și a început să scrie pentru mai multe publicații la nivel local și național.

Totodată, Jackie a apărut pe micile ecrane și din postura de analist TV, unde a comentat mai multe meciuri de fotbal.

Ion V. Ionescu va fi condus pe ultimul drum miercuri, la ora 15:00, la cimitirul din Calea Șagului, acolo unde își va duce somnul de veci.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.