Skip to main content

Este oficial! Nica merge în tandem cu Fritz, la alegerile din 9 iunie! Va candida pentru un nou mandat de preşedinte CJT, din partea Alianţei Dreapta Unită!

După trei zile de negocieri oficiale, liderii partidelor din Timiş, care formează Alianţa Dreapta Unită, au ajuns la un numitor comun, pentru alegerile locale din 9 iunie.

Astfel, Alin Nica, mazilit de liberali, va fi candidatul susţinut de USR, Forţa Dreptei şi PMP, pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Judeţean.

De asemenea, cele trei partide vor avea candidaţi comuni în toate localităţile din Timiş, unde există organizaţii funcţionale.

CITEŞTE ŞI: Tot ce trebuie să ştii despre siguranța alimentelor și igiena produselor! CCIAT organizează un seminar de informare

Însă, vor exista şi excepţii, unde candidatul la funcţia de primar şi cei de la Consiliul Local vor proveni din aceeaşi formaţiune politică, pentru maximizarea şanselor.

“Pot să vă anunț cu încredere că am agreat că vom candida în dată de 9 iunie cu domnul Alin Nica, candidat pentru președinția Consiliului Județean Timiș din partea Alianței Dreapta Unită. Am agreat mai departe că vom candida, bineînțeles, și pe o listă comună la Consiliul Județean Timiș, USR, ForțaDreptei și PMP și am agreat că și peste tot în județ să candidăm în formulele cele mai câștigătoare pentru a bate noul partid unic PSD-PNL(…) O problemă este, de exemplu, pragul. O alianță cu trei partide, are un prag de trei. Uneori vom candida doar un singur partid ca să maximăm șansele să intrăm în Consiliul Local, dar vom avea o soluție pentru întreg județul”, a anunţat astăzi, Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş.

Şi chiar dacă, în ultimii ani, Fritz şi Nica au fost în război, acum amândoi spun că lucrurile au intrat pe făgaşul normal, mai ales că tensiunile au fost unele politice, şi nu personale.

Toate acestea au fost date uitării, pentru că adevăratul lor duşman este alianţa PSD-PNL, pe care vor să o învingă, cu orice preţ.

“Mă bucur că am găsit cu toții maturitatea de a trece peste aceste chestiuni care pălesc în fața pericolului major pe care îl avem înainte. Și știu, și ați văzut, e reală dorința celor care ne vor separați, sparți, divizați, de a înfiripa între noi îndoiala, de a readuce pe tapet lucrurile pe care le-am spus unii despre alții în trecut. Știu că am făcut și greșeli, fiecare dintre noi suntem supuși erorii, dar ceea ce pot să vă spun foarte clar este că proiectul pe care îl gândim pentru Timiș și pentru Timișoara transcede orice astfel de disensiune pe care noi am fi putut-o avea în trecut”, a spus candidatul Alianţei Dreapta Unită, pentru CJT,  Alin Nica.

El este optimist în privinţa scorului pe care îl va obţine, mai ales că primarii PNL din judeţ, foştii lui colegi de partid, îl vor susţine.

“Am discutat cu primarii PNL şi, indiferent ce ar putea să le facă noua conducere, n-au cum să-i ameninţe într-un alt fel încât să poată să obțină susținerea lor pentru un candidat PSD. Își vor îndemna cetățenii să voteze cu dreapta și nu cu PSD-ul. Şi, din acest punct de vedere, nouă ne este suficient, pentru că noi ne adresăm în primul rând oamenilor, cetățenilor, nu este nimeni care să aibă o valiză în care să aibă înmagazinate voturile unei întregi comunități”, a mai spus Nica, cel care va deschide şi lista de consilieri judeţeni.

Fritz este convins că Alianţa va obţine 15 mandate de consilieri judeţeni, iar dintre acestea, opt revin USR, şase vor merge la Forţa Dreptei şi unul la PMP.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.