Skip to main content

Tot ce trebuie să ştii despre siguranța alimentelor și igiena produselor! CCIAT organizează un seminar de informare

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș și Direcția de Sănătate Publică Timiș, organizează un seminar de informare privind siguranța alimentelor și igiena produselor.

Evenimentul „Norme și standarde privind producția, procesarea, comercializarea și distribuția alimentelor. Măsuri de control și supraveghere a igienei și siguranței alimentare – aspecte esențiale pentru protecția sănătății consumatorilor” va avea loc marţi, 16 aprilie, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.

Printre principalele aspecte reglementate de pachetul legislativ privind igiena alimentară se numără: condițiile de igienă în unitățile de producție și comercializare a alimentelor, implementarea buletinelor de analize și certificări de calitate, etichetarea corectă a alimentelor, controlul și monitorizarea lanțului de aprovizionare alimentară, gestionarea deșeurilor alimentare, asigurarea trasabilității alimentelor, precum și stabilirea sancțiunilor pentru nerespectarea normelor igienice.

Agenda evenimentului:

Ora 9.45 – 10.00 Înregistrarea participanților

10.00 – 10.15 Mesaje de bun venit

10.15 – 11.00 Implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP și flexibilitatea cu privire la implementarea unor asemenea proceduri; GHIDURI DE BUNE PRACTICI – prevederi legislative și proceduri pentru micii producări și agenții economici

Prezintă specialiști DSVSA:

  • Dr. Flavius NICOARĂ, Director Executiv
  • Dr. Corina PĂDURARIU, Consilier BAITGAIE

11.00 – 11.45 Măsuri de inspecție privind condițiile igienico-sanitare pentru domeniul HoReCa; Condițiile de avizare și circyite igienico-sanitare în unitățile publice alimentare, unitățile de învățământ publice și private, saloane de înfrumusețare etc.

Prezintă specialiști DSP Timiș:

  • Dan Laurențiu COJOC, Inspector Superior, Serviciu Control în Sănătate Publică
  • Conf.dr.Corneluța FIRA-MLĂDINESC, medic primar igienă, Șef Compt. Evaluare Factori de Risc din Mediul ți Viața în Muncă
  • Asist.univ.dr. Ionuț CĂPRARU, medic șef în cadrul Dept. Supraveghere în Sănătate Publică, Președinte Comisia de Examinare

11.45 – 12.30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere.

Link de înregistrare: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=des

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.