Este oficial! Dobânzile la creditele bancare au fost plafonate! Deputatul Alfred Simonis explică noile reguli

A fost votat, în plenul Parlamentului, proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la creditele bancare accesate de persoanele fizice.

În cazul în care nu va fi contestat la Curtea Constituţională, noul act normativ va fi trimis către promulgare, preşedintelui Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI: Copilă dispărută, din drumul spre casă! Părinţii îşi frâng mâinile de durere

Forma finală a legii prevede ca plafonarea dobânzilor bacare să se aplice nu doar în cazul creditelor noi, ci şi pentru cele aflate în derulare.

Deputatul de Timiş, Alfred Simonis a explicat care sunt noile reguli de care beneficiază cei care au făcut împrumuturi bancare.

“Este momentul ca românii să nu mai plătească cele mai mari dobânzi din Europa!

De asta am votat astăzi în Parlament proiectul de plafonare a dobânzilor la creditele bancare! Românii merită mai mult respect și trebuie tratați corect de bănci!

Iată care sunt noile reguli votate astăzi:

– în cazul creditelor de consum în valoare maximă de 15.000 de lei, suma totală de rambursat de către consumator nu poate depăşi dublul sumei împrumutate;

– dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR;

– dobânda anuală efectivă la creditele imobiliare nu poate depăşi cu mai mult de două puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR pe piaţa financiar-bancară internă;

– dobânda anuală efectivă în cazul creditelor de consum nu poate depăşi cu mai mult de 15 puncte procentuale dobânda de referinţă practicată de BNR.

PS: Știu, plafonarea dobânzilor nu le convine celor de la PNL care au IFN-uri prin care dau credite românilor cu 300% dobândă! Asta deși Cițu le facilitează obținerea de finanțări cu 0% dobândă. Așa este, domnule Sighiartău?! GHINION! O să vă doară!”, a scris parlamentarul, pe pagina lui de facebook.

CITEŞTE ŞI: Video: Semnal de alarmă, cu privire la traficul de persoane! Specialiştii se aşteaptă la o creştere a infracţiunilor de acest gen

Parlamentarii PNL şi USR au votat împotriva proiectului privind plafonarea dobânzilor la creditele bancare.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

Galerie foto: S-au aprins luminile, în Parcul Botanic din Timişoara!

Peste de corpuri de iluminat au fost pornite în această seară, în Parcul Botanic din Timişoara, pentru prima dată în istoria sa.

Sentinţă definitivă! USR-ista Aida Szilagyi este în ilegalitate! Fritz trebuie să dispună demolarea blocului construit de aceasta

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara au dat astăzi, veridictul final, în dosarul în care consiliera locală Aida Szilagyi este acuzată de vecini, că a ridicat ilegal, un bloc de locuinţe.

Pregătirile pentru deschiderea Parcului Crăciunului, în linie dreaptă!

Zeci de mii de luminițe, obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D încep să prindă viață la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

„Monstruoasa coaliţie PSD-USR se extinde!” Nica vorbeşte despre o căsătorie între partide de acelaşi sex

Lupta electorală devine tot mai aprigă în localităţile conduse de primari interimari, cum este şi cazul comunei Giroc.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.