Skip to main content

Eroul zilei! Alpinistul care a reuşit să îl salveze pe militarul care a ţinut pe jar echipele de intervenţie, o zi şi o noapte

Alin Vicol a devenit astăzi, cel mai cunoscut salvator din România, după ce imaginile cu el, coborând în rapel, au ajuns virale.

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani este pompier în cadrul ISU Timiș, iar din 2014 este şi alpinist.

În această dimineaţă a primit una dintre cele mai dificile misiuni din viaţa lui, de a salva un om care nu îşi dorea acest lucru.

CITEŞTE ŞI: Vreme instabilă în mare parte din țară! În Timiș a fost emis un cod portocaliu de ploi torențiale

Este vorba despre militarul care a stat 24 de ore, pe pervazul unei ferestre de la etajul 7 şi a ameninţat că se aruncă în gol.

Cum încercările autorităţilor, ale familiei şi ale colegilor, de a-l face să renunţe la gândurile sumbre, nu au dat rezultate, a fost solicitat un alpinist de la ISU Banat.

Acesta a urcat în apartamentul de deasupra celui în care era militarul, a coborât în rapel şi l-a împins în apartament.

A fost o misiune normală, pentru asta suntem antrenaţi. Ne pregătim să salvăm comunitatea şi semenii. A fost o misiune cu un grad mare de periculozitate,  dar, cu un antrenament pe măsură, am făcut faţă. Nu ştiu de ce nu s-a intervenit mai devreme. Acum am primit ordinul, de dimineaţă, când am intrat în tură. Am fost solicitaţi să intervenim şi totul a decurs normal. A fost elementul surpriză, avea 24 de ore de când stătea pe pervaz”, a declarat Alin Vicol, imediat după misiunea pe care a îndeplinit-o cu succes.

Reuşita lui Alin i-a făcut mândri şi pe colegii şi superiorii lui, care i-au postat fotografia însoţită de un mesaj, pe reţelele de socializare.

„Astăzi, Alin, pompier la ISU Timiș, și-a demonstrat curajul și dedicarea, salvând o viață. Colegul nostru s-a apropiat de fereastră pentru a-și face o imagine de ansamblu a situației și a intervenit prompt.  Această operațiune de salvare merită toate felicitările noastre! Zâmbește și are toate motivele. Astăzi a salvat un om. FELICITĂRI!” este mesajul postat pe pagina de facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.