Skip to main content

Eroii care au plecat să lupte în linia 1 cu coronavirusul! 3 medici de la Spitalul Judeţean Timişoara vor trata bolnavi din Italia

TM 2024

Şase doctori de la ATI din România vor lupta, timp de două săptămâni, împotriva coronavirusului, în cea mai afectatată zonă a Europei.

Dintre aceştia, trei sunt de la Spitalul Judeţean Timişoara, iar unul de la Reşiţa.

CITEŞTE ŞI: Cea mai neagră zi! În România s-a înregistrat cel mai mare număr de decese, de la debutul epidemiei de coronavirus

“Este o acţiune a MAI şi a Ministerului Sănătăţii, prin care s-au solicitat specialişti de ATI din ţară, care sunt doritori să meargă să ajute în Italia, dar şi să acumuleze experienţă, de pe prima linie a frontului, ca să poată să îi înveţe şi pe colegii din ţară, atunci când ne vom confrunta, dacă ne vom confrunta, cu un număr mult mai mare de cazuri”, explică managerul Spitalului Judeţan Timişoara, Raul Pătraşcu.

Medicii care au pornit deja spre Italia, au fost aleşi în funcţie de experienţa pe care o au în terapie intensivă.

medici 2

Însă, cel mai important a fost ca ei să fie cei care îşi doresc să meargă în prima linie a frontului, să trateze bolnavii de coronavirus.

Printre cei care şi-au dorit să dea o mână de ajutor pacienţilor din cea mai afectată ţară a Europei, se numără şi medicul Corina Georgescu, care este deja pe drum către Italia.

“Totul s-a întâmplat foarte repede. Au fost trimise datele unei campaniei umanitare, de plecare în Italia sau în alte ţări care vor avea nevoie de ajutor. Mi-am trimis toate datele, iar în scrut timp am fost sunată şi anunţată plecarea va fi în cel mult trei zile. Am discutat cu părinţii, cu prietenul meu, iar în cele din urmă am decis să plec. Nu îmi este mai teamă decât dacă aş fi în ţară”, a declarat dr. Corina Georgescu, specialist ATI la Spitalul Judeţean Timişoara.

corina georgescu

CITEŞTE ŞI: Anchetă la Maternitatea Odobescu din Timişoara! Ministrul Sănătăţii vrea să afle cum a fost posibilă infectarea cu COVID-19 a 10 bebeluşi

Medicul a ales să facă ceea ce ştie mai bine, departe de ţară, departe de familie şi prieteni.

Vrea să ajute bolnavii de COVID-19 din Italia şi, în acelaşi timp, să se pregătească pentru ceea ce urmează în ţara noastră.

A lăsat acasă bunici, părinţi, un frate şi un iubit, pe care vrea să îi revadă sănătoşi, peste două săptămâni.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Timișoara devine capitala dansului sportiv. În acest weekend găzduiește Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard&Timișoara Open Championship 2024, WDSF Open Standard și Latino Tineret și Adulți și DSE Children Grand Prix.
Timișorenii mai au la dispoziție mai puțin de 10 zile pentru a alege prin vot proiecte propuse de alți timișoreni și care vor fi implementate de Primăria Timișoara.
Muzeul Satului Bănățean Timișoara, va organiza în zilele de 20, 26 și 27 septembrie o serie de proiecții de filme etnografice, destinate publicului larg.
După ce săptămâna trecută președintele ales al Consiliului Județean, Alfred Simonis, anunța obținerea autorizației de desființare a stadionului Dan Păltinișanu, a venit și vestea demarării licitației pentru demolare.
Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea implementării proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie – etapa I“, Cod SMIS 123654.
RETIM Ecologic Service S.A., în colaborare cu ADID Timiș, implementează un nou serviciu opțional pentru colectarea deșeurilor vegetale din Timișoara, ca parte a eforturilor Primăriei de a păstra străzile orașului curate și de a oferi cetățenilor o soluție eficientă pentru gestionarea deșeurilor verzi din gospodăriile proprii.