Skip to main content

Entorse, tendinite, dureri lombare, artrită, dar și recuperare post-operatorie. Scapi de toate, cu ajutorul terapiei TECAR, disponibilă la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

Transfer Electric Capacitiv și Rezistiv (TECAR) este o tehnologie avansată folosită în fizioterapie pentru a accelera procesul de vindecare și pentru reducerea durerii.

Aparatul utilizează un curent de înaltă frecvență sinusoidal, care induce un schimb accelerat de polaritate în membrana celulară, crescând astfel schimburile intra și extra celulare. În acest fel este stimulată regenerarea țesuturilor și se îmbunătățește circulația sanguină, activându-se în același timp mecanismele organismului de vindecare naturală.

Terapia TECAR este eficientă în tratarea unei game largi de afecțiuni musculo-scheletale, cum ar fi entorse, tendinite, dureri lombare, artrită și recuperare post-operatorie.

„În cadrul Spitalului Victor Babeș, aparatul este folosit la pacienții cu afectare pulmonară sau cardiopulmonară. Și asta pentru că aparatul ameliorează simptomatologia și vindecă țesutul afectat în patologiile asociate. Se poate folosi și în cazul nevralgiilor intercostale, în cazul pacienților cu spondiloză cervicală, a celor cu artroze, dar și la cei care au afectare musculo-ligamentară,” explică Adelina Maritescu, fiziokinetoterapeut în cadrul Spitalului Victor Babeș.

Terapia este non-invazivă. Ședințele de terapie durează câteva minute și nu necesită perioade lungi de recuperare. Printre beneficiile terapiei TECAR se numără reducerea rapidă a durerii, scăderea inflamației și accelerarea procesului de vindecare.

„Terapia TECAR crește nivelul de oxigenare la nivel celular și tisular, fapt care poate conduce la o eficiență a travaliului respirator în musculatura accesorie respiratorie, musculatură care, de cele mai multe ori, are de suferit în urma apariției patologiei pulmonare principale, ca sindrom obstructiv. Terapia TECAR a schimbat modul în care abordăm recuperarea pacienților cu diverse afecțiuni musculo-scheletice. Este o metodă modernă, eficientă și foarte bine tolerată de pacienți, cu rezultate vizibile într-un timp relativ scurt. Este o alternativă modernă și eficientă la metodele tradiționale de fizioterapie, oferind pacienților șansa unei recuperări rapide,” mai spune Adelina Marițescu.

Terapia TECAR este, în general, bine tolerată, dar are câteva contraindicații.

Nu este recomandată persoanelor cu pacemaker, femeilor însărcinate și celor cu tumori active.

Efectele secundare sunt rare, dar pot include o ușoară iritație a pielii sau disconfort temporar în zona tratată.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.