Skip to main content

Cu buldozerul, peste o familie de ţigani! Acţiune în forţă, a Primăriei Timişoara, pentru recuperarea unui teren ocupat ilegal

În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.

Conform reprezentanţilor municipalităţii, totul a început în urmă cu 10 ani, cu câteva contrucţii improvizate, amplasate pe domeniul public şi, treptat s-a ajuns la o casă cu anexe.

Membrii familiei de ţigani care au ridicat clădirile au şi împrejmuit terenul care face parte din domeniul public al oraşului.

În aceste condiţii, Primăria a trimis buldozere să elibereze întreaga suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi.

Dispoziția de demolare a fost emisă pe 23 mai, însă familia care ocupa terenul s-a adresat instanţei de judecată care i-a respins acţiunea.

„Aici avem de a face cu o metodă care din păcate a funcționat în trecut – un teren al orașului e ocupat aparent temporar de oameni care sunt aparent cazuri sociale, dar situația devine permanentă și construcțiile din ce în ce mai serioase. Astăzi transmitem un semnal clar că nu mai acceptăm astfel de metode. Timișoara are un sistem de locuințe sociale, care chiar dacă ar fi insuficient, terenurile orașului nu pot fi acaparate de cei care au cel mai mare tupeu”, a spus primarul Dominic Fritz.

Din primele verificări, rromii care locuiesc aici au domiciliile declarate în Belgia, iar în Timişoara ar deţine mai multe proprietăţi.

Clădirea la care a început astăzi demolarea nu are autorizaţie de construcţie şi nici nu este intabulată.

Pentru că familia are şi mai mulţi copii, la acţiunea de astăzi a fost prezentă și o echipă a Direcției de Asistență Socială.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.