Skip to main content

Elevul cu care se mândrește Timișoara! Dragoș Mihai a obținut aurul, la Olimpiada Balcanică de Fizică 2024

Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.

Este vorba despre Dragoș Mihai Popuțe, elev în clasa a IX-a, la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișora. Acesta a obținut medalia de aur în cadrul Balcaniadei de Fizică, desfășurată la Muntenegru, în perioada 20-24 iunie.

Rezultatul obținut este cu atât mai impresionant cu cât Dragoș Mihai este singurul elev participant din lotul României, care provine de la un liceu de stat.

„Este un rezultat extraordinar obţinut de elevul nostru, mai ales că este în clasa a IX-a. Are deschidere pentru anii viitori, iar experienţa pe care a acumulat-o îl va ajuta foarte mult în evoluţia sa. Este un rezultat cu care ne mândrim, la fel cum ne mândrim cu performaneţele tuturor elevilor noştri minunaţi. Orice reprezentare la nivel national şi internaţional nu poate fi decât lăudabilă pentru ei şi o mare cinste pentru liceul nostru”, spune Cerasela Bociu, directoarea Liceului Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara.

La Olimpiadă au participat elevi din 12 țări, iar România a fost reprezentată de patru elevi: Dragoş Mihai Popuţe, de la Liceul de Informatică din Timişoara, şi Vlad Tudor Bolohan, Dana Ilinca Negreanu şi Alexandru Condrea, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București.

Fiecare dintre ei a reușit să aducă țării noastre, câte o medalie, trei de aur și una de argint, pentru rezultate deosebite la fizică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.