Skip to main content

Ei sunt poliţiştii care l-au capturat pe ucigaşul celor doi pensionari din Timişoara! Ce au găsit asupra individului, când l-au încolţit?

48 de ore a durat identificarea, localizarea şi prinderea autorului atacului sălbatic din Timişoara, în urma căruia, doi bătrâni, soţ şi soţie au fost ucişi.

A fost o dublă crimă plină de cruzime, care a şocat întregul oraş, despre care şeful IPJ Timiş spune că a fost un caz greu, complicat şi extrem de grav.

„Ştiu că încrederea populaţiei a fost zdruncinată, fără doar şi poate, motiv pentru care vreau să transmit că Timişoara este un oraş sigur. Est sigur pentru că am demonstrat-o, împreună cu dumneavoastră şi populaţia, cu acest parteneriat, într-un timp extrem de scurt, că suntem o forţă, care nu poate fi, în niciun caz, înfrântă”, a declarat Alin Petecel, inspectorul şef al IPJ Timiş.

În primele 24 de ore, de la comiterea atacului sângeros, poliţiştii au reuşit să îl identifice pe criminal, iar în următoarele 24 de ore, l-au depistat.

Laurenţiu Ţambriş şi Petre Mândruţ sunt cei doi poliţişti care l-au încolţit în zona Solventul, unde criminalul se acundea în clădirile părăsite.

Deşi ştia că este căutat, ucigaşul a fost luat prin surprindere, aşa că nu a avut timp să reacţioneze în niciun fel.

Asupra lui, oamenii legii au găsit un bagaj mic cu haine de schimb şi articole de igienă personală, semn că plănuia să fugă.

“În jurul orei 22:00, în urma datelor operative pe care le-am obţinut, în regim de urgenţă, împreunp cu coleul meu, ne-am deplasat la locul indiciat, respectiv în proximitatea platformei industriale Solventul, unde este şi strada Gării din Timişoara, unde l-am depistat pe autorul infracţiunii, chiar pe stradă, în timp ce se deplasa. Noi cunoşteam faptul că este o persoană extrem de violentă şi acesta a fost şi motvul pentru care, împreună cu colegul meu, am adoptat o reacţie extrem de fermă pentru imobilizarea lui şi pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel. Mai departe, am procedat la efectuarea unui control corporal asupra autorului infracţiunii. Am găsit, asupra lui, mai multe obiecte vestimentare, de schimb, şi obiecte de igienă personală, semn că se pregătea să se sustragă în continuare, urmăririi penale”, povesteşte inspector de poliție Țambriș Laurențiu, unul dintre poliţiştii care l-au prins pe Minda.

La identificarea şi capturarea lui Alexandru Andrei Minda a contribuit şi populaţia, care a încercat să dea o mână de ajutor oamenilor legii.

Zeci de oameni au sunat să ofere indicii despre criminal, după apariţia în spaţiul public, a portretului robot.

“Informaţii au fost din abundenţă, mai ales prin aportul populaţiei (…) Emoţia face parte din latura noastră umană, însă, cu trecerea timpului, primind anumite cazuri la care participăm şi beneficiind de o pregătire temeinică, reuşim să le gestionăm astfel încât să luăm cele mai bune decizii, în momente limită pentru noi”, a spus subinspector Petre Mândruț, cel de-al doilea poliţist din echipajul care l-a imobilizat pe ucigaş.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.