Skip to main content

Propunerile timișorenilor, incluse în planul de reconfigurare a Pieței Mocioni! Transformarea zonei este spectaculoasă 

Zone de loisir şi de promenadă, trotuarele mai largi, piste de biciclete și spații verzi. Toate acestea fac parte din proiectul de regenerare a Pieţei Mocioni.

Zona inclusă în proiect cuprinde atât tronsonul bulevardului 16 Decembrie 1989, între Piața Alexandru Mocioni și Podul Traian, cât și căile de acces pe străzile Gh. Doja, Miron Costin, Timotei Cipariu, Zugrav Nedelcu, Ady Endre, Emanoil Gojdu, bd. Regele Carol I, I.H. Rădulescu, Treboniu Laurian și Splaiul Tudor Vladimirescu.

Primăria a integrat primele propuneri ale timișorenilor în cadrul Proiectului de Regenerare Urbană a Pieței Mocioni și Pieței Maria. Ieri, viceprimarul Ruben Lațcău a prezentat modificările și a dezbătut împreună cu timișorenii din zonă ce alte îmbunătățiri mai pot fi aduse în Piața Mocioni și străzilor adiacente incluse în cadrul acestui proiect.

Prin sugestiile și cu ajutorul locuitorilor din cartier am îmbunătățit Proiectul de Regenerare Urbană. Timișorenii din Iosefin ne-au cerut și am propus introducerea unui viraj către stânga cu semafor lângă Biserică, cum vii dinspre centru. Am crescut numărul de copaci pe care îi plantăm. Lângă Biserică, vor fi amenajate mai multe locuri de parcare. Am inclus și o soluție tehnică de ridicare a trecerii de pietoni, atât pentru ca să asigurăm siguranța acestora, cât și ca să unificăm în întregime piața în regim pietonal”, a transmis viceprimarul Ruben Lațcău.

Reprezentanții municipalității anunță că toate propunerile venite în urma prezentării au fost luate în considerare și marea majoritate au fost incluse în proiect. Astfel, au fost incluse toalete publice cu condiții civilizate de igienă și sistem de autospălare, iar pentru autobuzele metropolitane, a fost prevăzută o alveolă dedicată ca să staționeze mai mult timp. 

A fost introdusă în proiect și o soluție arhitecturală de acoperire a viitorului amfiteatru din Piață.

Avem un proiect care va pune în valoare unul din cele mai importante cartiere din Timișoara din punct de vedere al istoriei sale. Valorificăm atât patrimoniul material, clădirile și arhitectural, cât și patrimoniul imaterial, memoria Revoluției. Soluțiile de mobilitate pe care le-am gândit sunt soluții care să crească, de fapt, capacitatea de mișcare a oamenilor prin acest culoar urban. Inelul IV Vest, adică legătura Bulevardul Dâmbovița – Calea Bogdăneștilor, va prelua o parte semnificativă din traficul care pleacă acum din Șagului și trebuie să treacă prin centru ca să ajungă în Nordul Timișoarei. De aceea, facem pași majori în construcția la Pasajul și Podului Solventul. Mobilitatea înseamnă mișcarea oamenilor, iar mașinile sunt unul din instrumentele pentru deplasare. Cheia pentru rezolvarea traficului din Timișoara e creșterea atractivității transportului public și construcția Inelului IV”, a mai adăugat viceprimarul Ruben Lațcău.

Reamintim că Primăria Timișoara a organizat, în 7 iunie, o prezentare publică a proiectului de regenerare urbană pentru zona Mocioni. La întâlnire, cetățenii au venit cu o serie de propuneri, bazate pe nevoile concrete ale locuitorilor din zonă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.