Skip to main content

Echipa Facultății de Drept din cadrul UVT, pe locul al treilea la „Hexagonul Facultăților de Drept”!

În perioada 5-8 aprilie s-a desfășurat la Cluj-Napoca ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului.

Evenimentul, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău).

Ediția din acest an a concursului a inclus trei probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și patru probe sportive (fotbal, streetball, tenis de masă și șah) și a reunit peste 170 de studenți și profesori de la cele șapte facultăți.

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a situat pe locul III în clasamentul general al competiției. Totodată, Facultatea de Drept din Timișoara a obținut locul I la două dintre cele șapte probe ale competiției: proba științifică de Drept constituțional și proba sportivă de șah.

De asemenea, Facultatea de Drept din Timișoara a ocupat locul II la proba sportivă de fotbal și locul V la probele științifice de Drept civil și Drept penal și la probele sportive de streetball și tenis de masă.

Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept a fost alcătuită din:

  • Drept constituțional – Daniel Jivi și Alexandra Popa, coordonați de doamna conf.univ.dr. Andreea Verteș-Olteanu;
  • Drept civil – Bianca-Nicoleta Mănoiu și Roxana Pancan, coordonate de domnii asist.cercet.dr. Maximilian-Andrei Druță și drd. Sergiu Căileanu;
  • Drept penal – Daniel-Cosmin Sporea și Bogdan-Horațiu Suciu, coordonați de domnișoarele asist.cercet.dr. Cristina Nicorici și drd. Ionela Bleahu;
  • fotbal – Matteo-Luca Briciu, Robert Bufanu, Paul Burnaz, Alexandru Dumitru, Antonio Ionașcu, Mario Niculae, Slagen Sandu, Alexandru Trifa, Bogdan Țermure, coordonați de domnul conf.univ.dr. Gabriel Bîzoi;
  • streetball – Ioana Gavrilescu, Maria Ierima, Roxana Janina Oprea, Cristina Timoftică, Mădălina-Elena Ursache;
  • tenis de masă – Raul Salontai;
  • șah – Paul Paraschiv.

Rezultatele obținute de Facultatea de Drept din Timișoara se înscriu în linia ascendentă a participărilor la Hexagonul Facultăților de Drept, echipa facultății situându-se pe podium în clasamentul general al competiției în fiecare din ultimii 10 ani, cu o singură excepție (2014). Îi felicităm pe studenți și mentorii lor și îi încurajăm să vizeze permanent îmbunătățirea performanțelor”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Rezultatul confirmă apartenența studenților Facultății de Drept din Timișoara la elita învățământului superior juridic din România și se adaugă performanțelor deosebite obținute de echipele facultății la concursurile internaționale și europene de drepturile omului, drept internațional public și dreptul Uniunii Europene.

Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara își exprimă aprecierea pentru efortul și devotamentul cu care au reprezentat-o studenții săi la ediția 2023 a Hexagonului Facultăților de Drept.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.