Skip to main content

Dragon care scoate flăcări și măști uriașe, în Piața Libertății! Compania Teatro dei Venti din Italia vine cu un spectacol inedit la Timișoara

A început a 14-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru din Timişoara – TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”!

În cadrul evenimentului sunt prezentate publicului 31 de spectacole indoor și outdoor ale unor companii din 15 țări, într-o ediție care face parte din Programul Oficial Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Compania Teatro dei Venti din Italia, care a mai fost prezentă și anul trecut la TESZT cu spectacolul „Moby Dick”, revine în festival cu o nouă propunere de spectacol outdoor: „Draaagonul”, în regia lui Stefano Té.

Așadar, luni, 22 mai și marți, 23 mai, cu începere de la ora 21:00 vor avea loc cele două reprezentații ale spectacolului, în Piața Libertății. Accesul publicului este liber.

Spectacolul se adresează publicului de toate vârstele și este o adaptare după piesa satirică „Dragonul” de Evgenij Schwartz. Atmosfera fantastică și infernală a basmului original este reprodusă prin utilizarea tehnicilor teatrului stradal: picioroange, bastoane aprinse, 7 măști uriașe, mașini de suflat foc, un dragon de 5 metri, un cal și alte mici obiecte de decor mobil.

Din distribuție fac parte artiștii Alessio Boni, Laura Bruni, Oxana Casolari, Francesca Figini, Davide Filippi, Beatrice Pizzardo, Antonio Santangelo, Cesare Trebeschi, iar muzica live este compusă și interpretată de Igino Luigi Caselgrandi.

O producție Teatro dei Venti în colaborare cu CERS, realizată cu sprijinul Regiunii Emilia Romagna. Proiectul a fost implementat datorită parteneriatului cu ATER Fondazione.

Vă reamintim că informațiile despre toate spectacolele și programul complet al festivalului sunt disponibile pe site-ul www.teszt.ro. Toate spectacolele vor fi traduse în română, maghiară și engleză, în funcție de limba spectacolului, iar la finalul fiecărei seri artiștii vor participa la discuții cu publicul.

Biletele au prețul de 30 și 50 de lei. De asemenea, se pot achiziționa (numai de la casa de bilete) abonamente de 200 de lei pentru 5 spectacole, respectiv 400 de lei pentru 10 spectacole la alegere.
Pe durata festivalului Casa de bilete va fi deschisă de la ora 11:00, până la ora începerii ultimului spectacol al zilei.

Biletele online se găsesc pe site-ul www.ticket.tm-t.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.