Skip to main content

Două firme timișorene au fost “prăduite” de patronul de la FC Botoșani

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Valeriu Iftime, patronul clubului de fotbal  FC Botoşani, a tras un tun de zile mari în valoare de 11 milioane de lei.

Pagubite sunt două firme timișorene care l-au luat ca asociat pentru realizarea unui proiect din Drobeta Turnu Severin.

CITEŞTE ŞI: S-a tras cortina peste concursul de sărituri peste obstacole, Herneacova National Jumping

Firma ELSACO deținută de țeparul de la Botoșani, s-a asociat cu două societăţi comerciale din Timișoara pentru a câștiga proiectul “Reabilitare, extindere și modernizare sisteme de alimentare cu apă și canalizare pentru aglomerările Drobeta Turnu Severin, Șimian și Gura Văii – Lot 1 al cărei beneficiar este furnizorul de apă al județului Mehedinți”.

Alături de Kasdum şi Constructim, firme din oraşul de pe Bega, în asocierea cu Elsaco Electronic, a lui Iftimie, au mai intrat Trustul de Construcții Drobeta, Route Center Construct, şi Univro.

După licitație, cota de responsabilitate a fost împărţită astfel: 50 de procente – Kasdum, 25% – Constructim si 25% – Elsaco Electronic.

Şi chiar dacă ţeparul din Botoşani avea doar un sfert, BCR i-a permis lui Valeriu Iftime să deschidă un cont în numele asocierii în baza unei singure semnături și fără acordul reprezentanţilor celorlalte firme. Ulterior, din acest cont a sifonat 11 milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: „Timişoara Air Show” revine! Organizatorii pregătesc o serie de surprize pentru ediţia aniversară

Conform jurnaliştilor de la sursazilei, reprezentanții BCR refuză să dea detalii despre afacerea dubioasă la care se face părtasă și se fofilează după o clauză de confindențialitate.

Reprezentanții firmelor din asociere susțin că acest tun dat de țeparul Valeriu Ieftimiu de la Botoșani, nu ar fi fost posibil fără complicitatea unui angajat din BCR.

Procurorii DNA s-au sesizat în acest caz, au deschis un dosar penal pentru a vedea felul în care țeparul de la Botoșani a sifonat banii asociaților.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Percheziții efectuate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș, la locuința unui lugojean, într-un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!