Skip to main content

Două evenimente cu rezonanță internațională, organizate de UVT la care a participat Eric Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat, în seria „Nobel @UVT”, un nou eveniment dedicat economiei.

Eric Stark Maskin, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2007, a fost alături de comunitatea academică din UVT și de toți cei interesați, în cadrul a două întâlniri, pentru a împărtăși cunoștințe și perspective de certă valoare și semnificație în domeniul său de expertiză.

Economistul Eric Maskin s-a întâlnit cu publicul timișorean mai întâi într-o conferință, desfășurată joi, 6 iulie, începând cu ora 18, în Aula Magna a UVT, când a fost dezbătută tematica foarte actuală a crizelor financiare, într-o dezbatere desfășurată sub titlul „Financial crises: why they happen and what to do about them?”, moderată de redactorul-șef al publicației Forbes România, Ionuț Bonoiu, publicist de specialitate mediului economic românesc.

A doua zi, tot în Aula Magna a UVT, comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara a organizat o ceremonie specială, dedicată acordării titlului de Doctor Honoris Causa UVT renumitului economist american.

Eric Stark Maskin, profesor de economie la Universitatea Harvard, este unul dintre cei mai cunoscuți economiști americani, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în anul 2007, premierea semnificând recunoașterea importanței majore a lucrărilor pe care le-a semnat, legate de teoria concepției mecanismelor, premiu Nobel pentru științe economice împărțit cu alți doi economiști americani – Leonid Hurwicz și Roger Myerson.

Mă bucură și mă onorează gândurile și aprecierile care mi s-au adresat din partea comunității UVT. Cred că interesul dumneavoastră pentru cunoaștere, știință și inovare este cel mai bun predictor al viitoarelor rezultate de top pe care le veți obține, într-un context al învățământului superior european marcat de competitivitate.”, spune Eric Maskin, Doctor Honoris Causa UVT.

Prima lecție esențială pe care o învață economiștii se referă la faptul ca resursele sunt limitate. Este un principiu de analiză economică universal valabil, dar care, pentru mulți actori ai vieții publice, este considerat drept neglijabil, cu consecințe ce se văd în crizele din economie. După ce ieri seară am avut bucuria să participăm la o conferință de mare profunzime, susținută de economistul laureat cu Nobel în 2007, Eric Maskin, dedicată chiar subiectului crizelor financiare, astăzi a venit momentul pentru desfășurarea ceremoniei de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa UVT reputatului economist, un moment cu totul special pentru comunitatea noastră academică. La UVT, Cultura este Capitală!”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.