Skip to main content

Dotări moderne pentru 24 de unități de învățământ din județ, cu bani din PNRR! Investiția e de peste 3,5 milioane de euro

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de finanțare în valoare totală de peste 3,5 milioane de euro!

Cu acești bani vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale un număr de 24 de unități de învățământ din județ, grădinițe, școli primare, gimnaziale, licee și școli speciale.

Sumele au fost alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar CJ Timiș a depus cererea de finanțare atât pentru școlile speciale și unitățile conexe (CJRAE și CRAE Speranța) pe care le gestionează, cât și în numele altor 13 unități administrativ teritoriale din județ care au cerut sprijin în vederea întocmirii cererilor de finanțare.

Banii vor fi folosiți în investiții majore precum achiziționarea de echipamente informatice în vederea digitalizării mediului de învățare, dotarea laboratoarelor de informatică, dotare cu mobilier a sălilor de clasă, echiparea cabinetelor de asistență psihopedagogică, a laboratoarelor de științe și a atelierelor de practică.

Îmi doresc ca un număr cât mai mare de elevi timișeni să studieze având acces la cele mai bune condiții. Asta înseamnă să dotăm școlile cu echipamente IT de nivel european și să înlocuim mobilierul vechi și degradat cu unul modern, adaptat nevoilor lor. Astfel vom stimula evoluția și performanțele școlarilor noștri”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.