Skip to main content

Dotări moderne pentru 24 de unități de învățământ din județ, cu bani din PNRR! Investiția e de peste 3,5 milioane de euro

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de finanțare în valoare totală de peste 3,5 milioane de euro!

Cu acești bani vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale un număr de 24 de unități de învățământ din județ, grădinițe, școli primare, gimnaziale, licee și școli speciale.

Sumele au fost alocate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, iar CJ Timiș a depus cererea de finanțare atât pentru școlile speciale și unitățile conexe (CJRAE și CRAE Speranța) pe care le gestionează, cât și în numele altor 13 unități administrativ teritoriale din județ care au cerut sprijin în vederea întocmirii cererilor de finanțare.

Banii vor fi folosiți în investiții majore precum achiziționarea de echipamente informatice în vederea digitalizării mediului de învățare, dotarea laboratoarelor de informatică, dotare cu mobilier a sălilor de clasă, echiparea cabinetelor de asistență psihopedagogică, a laboratoarelor de științe și a atelierelor de practică.

Îmi doresc ca un număr cât mai mare de elevi timișeni să studieze având acces la cele mai bune condiții. Asta înseamnă să dotăm școlile cu echipamente IT de nivel european și să înlocuim mobilierul vechi și degradat cu unul modern, adaptat nevoilor lor. Astfel vom stimula evoluția și performanțele școlarilor noștri”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență.