Skip to main content

Alertă la frontieră! Zeci de migranţi, în pericol de moarte, după ce au fost ascunşi într-un tir, fără apă şi aer condiţionat

S-a dat alarma în această dimineaţă, când, la un control de rutină, la frontieră, au fost descoperite mai multe persoane transportate ilegal şi în condinţii inumane.

Este vorba despre 24 de migranţi care erau ascunşi într-un tir cu marfă, fără apă şi aer condiţionat.

Autocamionul, înmatriculat în Turcia, ieşea din ţară prin vama Nădlac, iar printre cei 24 de pasageri clandestini pe care îi transporta, sunt şi doi copii.

Oamenii erau într-un real pericol, iar echipajele medicale care au ajuns de urgenţă la faţa locului, i-au găsit deshidrataţi şi cu glicemia scăzută.

Trei bărbaţi şi o femeie au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă şi au fost transportaţi la spital.

„În data de 01.07.2024, în jurul orei 08:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac ll s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă pe ruta Turcia – Belgia. La controlul specific, au fost descoperite, în compartimentul destinat transportului de marfă, 24 de persoane.
Întrucât unele dintre persoane prezentau semne de deshidratare, colegii de la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgență care sunt prezenți în punctul de frontieră pe perioada sezonului estival, le-au evaluat la fața locului. Având în vedere numărul mare de persoane descoperite ascunse, a venit în sprijin și o autospecială SMURD, pentru a oferi asistență în caz de nevoie. Unul dintre cetățenii străini a fost transportat la spitalul din Arad, stabil, conștient, cooperant. Restul persoanelor au fost stabilizate și se află în afara oricărui pericol. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun”
, transmite Poliţia de Frontieră Arad.

sursa foto: aradon.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.