Skip to main content

Directorul STPT pune cruce serviciului de închiriat biciclete, pe motiv că e nerentabil! În paralel, se pregăteşte intrarea pe piaţă a unei firme private de bike-sharing

Coincidenţă sau nu, la jumătate de an de când Consiliul Local Timişoara a votat, la iniţiativa administraţiei USR, accesul pe piaţă al unui operator privat de bike-sharing, directorul STPT cere desfiinţarea Velo TM.

Mai exact, în ultima şedinţă din 2022,  a fost aprobată încheierea unui parteneriat între Primăria Timișoara și Asociația Green Revolution, pentru implementarea unui nou sistem de închiriere a bicicletelor.

CITEŞTE ŞI: Veste mult așteptată! A fost semnat contractul pentru finalizarea lucrărilor la Centura de Sud a Timișoarei!

La vremea respectivă, viceprimarul Ruben Laţcău dădea asigurări că cele două servicii vor merge în paralel şi că nimeni nu are de gând să desfiinţeze Velo TM.

Noul sistem va fi unul complementar, nu va veni nici să înlocuiască, nici să scoată actualul sistem VeloTM. Instalarea sa, mentenanța, folosirea, suportul și toate costurile adiacente vreme de doi ani vor fi în întregime suportate din fonduri private, din donații pe care firme din Timișoara, și nu numai, le vor face. Iar după cei doi ani, sistemul va fi donat municipalității, liber de sarcini și în mod gratuit. Acest sistem nu va imputa municipiului Timișoara absolut niciun cost în cumpărarea sistemului, a bicicletelor, a stațiilor, operarea lor, mentenanța lor sau orice alt serviciu pe durata acestui acord de parteneriat și nici după. Intenția este să avem două sisteme complementare care să se stimuleze reciproc, să fie un pic de competiție între cel public și cel privat”, spunea, Ruben Laţcău, în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2022.

Acum, noul director al STPT propune desfiinţarea Velo TM, pe motiv că aduce pierderi societăţii.

Ideea este criticată de consilierii PNL, care îi cer lui Cocheci să găsească soluţii pentru eficientizarea serviciului şi nicidecum desfiinţarea lui, mai ales că nu există niciun studiu care să arate impactul.

„Dumnevoastră, ca şi unici acţionari ai acestei societăţi, cred că aţi avea tot interesul să vă diminuaţi pagubele. Printre altele, există două pagube majore care persist. Una este acest serviciu pe care este normal să îl ofere orice oraş civilizat, persoanelor cu dizabilităţi, doar că acest serviciu nu este plătit de nimeni şi costă 130.000 de lei pe lună. Acel serviciu se va muta la o altă instituţie, care are în sarcină acest lucru. Deja, partea de dispecerat s-a mutat. La fel este şi cu serviciul de biciclete. Atât timp cât firma dumneavoastră are pierderi pe acest serviciu, eu, ca şi director general, trebuie să vă aduc la cunoştinţă şi să iau măsurile care se impun”, a spus în şedinţa de astăzi, directorul STPT, Constantin Cocheci.

“Provocarea dumneavoastră, ca manager, este să implementaţi şi să susţineţi toate iniţiativele acţionarilor. Dacă noi considerăm că este necesar în Timişoara, pentru că avem trafic, avem rad mare de poluare, pentru că vrem să încurajăm mersul pe bicicletă, pentru că nu toată lumea îşi permite o bicicletă, noi vrem să încurajăm ca acest serviciu să fie folosit de timişoreni, provocarea dumneavoastră, ca manager, este să îl menţineţi, să îl susţineţi, nu să îl desfiinţaţi. Altfel, unde ajungem? Ajungem ca oamenii care erau învăţaţi să meargă cu bicicleta să se mute în maşină? Să facem din nou trafic în oraş? Aveţi nişte studii în această zonă, să ni le prezentaţi şi nouă? Care ar fi impactul, câţi foloseau bicicletele, câţi se vor întoarce la maşină, ce înseamnă emisiile de CO2?”, a întrebat liberalul Adrian Lulciuc.

CITEŞTE ŞI: Final de anchetă, în cazul celebrului avocat din Timişoara, acuzat că ar fi negociat notele fiului său, la bacalaureat! DNA a stabilit că fapta nu există

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.