Skip to main content

Directorul de la Pieţe, acuzat de delapidare, rupe tăcerea! Cum a vrut USR să distrugă societatea?

Societatea care administrează pieţele din Timişoara este în mijlocul unui scandal de proporţii, după ce Consiliul de Administraţie, condus de USR-istul Octavian Ghiran l-a acuzat pe directorul Liviu Cocean, că prejudiciază bugetul, cu peste 30.000 de lei pe lună.

Cocean spune că totul face parte din planul diabolic pus la cale de USR-işti, care îşi doresc să îngroape financiar SC Pieţe.

„Am îndrăznit să cer lămuriri acum câteva săptămâni, legat de posibilitatea ca la PIEȚE S.A. să avem de-a face cu un prejudiciu financiar de peste 100.000 lei, prin păstrarea în funcție din luna ianuarie a directorului adjunct. Asta după ce la acel moment, a depășit termenul legal (conform art. 36, OUG 109/2011) și totuși CA PIEȚE i-a aprobat Componenta de Management a Planului de Administrare a societății…asta după concursul ăla cu cântec, știți voi, tot pe OUG 109/2011”, a scris Liviu Cocean, pe facebook.
El mai spune că societatea plăteşte către bugetul local, cea mai mare redevenţă din ţară şi tot ce a cerut a fost ca o parte din bani să se întoarcă în investiţii pentru modernizarea pieţelor.

CITEŞTE ŞI: Video: Şocant! Un şofer a lovit intenţionat cu maşina, un bărbat

De fiecare dată s-a lovit de opoziţia USR-iştilor, chiar şi atunci când a cerut un teren abandonat pe care să amenajeze o parcare în zona Pieţei Badea Cârţan, sau atunci când a vrut să facă investiţii la Piaţa Iosefin.

V-a deranjat teribil când am făcut un apel „Să dăm o șansă dezvoltării Pieței Iosefin”, prin care evidențiam faptul că reprezintă o PRIORITATE ZERO demararea și materializarea demersului de dobândire a terenului vecin Pieței Iosefin și valorificarea sa ca și parcare pentru utilizatorii pieței. Spuneam atunci, a nu știu câtă oară, că DOAR AȘA PUTEM AVEA O ȘANSĂ ÎN COMPETIȚIA CU SUPERMARKETURILE!”, mai spune Cocean.

Directorul SC Pieţe le reproşează celor din Primăria condusă de USR-istul Dominic Fritz, că refuză să le elibereze comercianţilor Acordul de Funcţionare, apoi îi amendează.

Dar, devoalează şi modul în care membrii Consiliului de Adminsitraţie au încercat să introducă licitaţii fără plafon şi să contracteze firme de audit, contra unor sume exorbitante.

De asemenea îi acuză pe aceştia, şi de imixttiune în procedurile de achiziţii publice.

“Este ok ca membrii CA să participe la lucrările Comisiei de evaluare a ofertelor de achiziții publice din cadrul societății ? Dar la verificarea ofertelor ? Dar să ceară ca angajatul de la Achiziții să verifice ofertele în afara orelor de program ? Dar să îi deranjeze atât de tare că angajatul consideră neconform și ilegal acest aspect, încât să ceară Directorului General să îl dea afară ? Dar să îi transmită Primarului ca el să îi ceară Directorului General să îl dea afară pe acest angajat de la Achiziții care „și-a permis” să le solicite completarea unor declarații de confidențialitate în cazul în care doresc să „supervizeze achiziția”? Pentru că NU am apelat la achiziția de „studii” de la „băieții agreați” care să ne învețe cum să dăm cu ciocanu sau să ne spună în ce culoare trebuie vopsit gardul”, a mai scris Liviu Cocean.

CITEŞTE ŞI: Veşti bune pentru elevii şi profesorii de la Liceul Calderon! Încep reparaţiile la acoperiş

Directorul de la Pieţe spune că acuzaţiile pe care i le aduc USR-iştii sunt de fapt o încercare de discreditare, pentru că nu a fost de acord cu matrapazlâcurile lor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la Muzeul Satului să descoperi povestea Ignatului, dar și să intri în atmosfera de sărbătoare alături de colindători și pițărăi!

Timișorenii sunt așteptați joi să participați evenimentele prilejuite de ”Festivalul Colindelor”, ”Alaiul Colindătorilor la fiecare gospodărie”, ”Pițărăii”, ”Concurs de colinde pe scenă” și ”Povestea Ignatului”.

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.