Skip to main content

Direcţia cu acronim hilar, în care sportul şi transportul feroviar sunt la pachet! “Cadoul”administraţiei Fritz pentru Culiţă Chiş, care şi-a recâştigat postul, în instanţă

După ce a câştigat procesul în care a contestat schimbarea din funcţia de director al Direcţiei Generale Drumuri, Poduri, Parcaje şi Reţele de Utilităţi din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş revine pe post.

Teoretic. Pentru că în realitate, funcţia respectivă nu mai există, iar administriaţia Fritz, obligată de instanţă, a trebuit să îi creeze una special pentru el.

CITEŞTE ŞI: Deputatul PSD, Alfred Simonis, cere Biroului Permanent al Senatului să îl revoce pe Alin Nica din Consiliul Naţional de Integritate

Iar asta înseamnă înfiinţarea unei noi structuri, denumită Direcţia Generală Proiecte şi Lucrări Municipale pentru Sport şi Transport Feroviar, pe scurt Direcţia Generală PLMSTF.

Prescurtarea numelui i-a atras atenţia consilierului local Dan Diaconu, care consideră că totul a fost cu intenţie.

“Este foarte trist ce facem noi aici, cu Direcţii care se construiesc în baza unor competenţe  de un anumit nivel, cu acronime de grădiniţă… mă încearcă un sentiment de tristeţe, cu privire la modul în care am ajuns să facem aceste lucruri, sau să le dezbatem, pentru că nu o să le facem împreună, doar cu scopul de a fenta, într-un fel, decizia instanţei”, a spus consilierul local, Dan Diaconu.

Înfiinţarea noii Direcţii a fost supusă votului aleşilor locali, în şedinţa din această seară, iar proiectul prevede şi numărul de angajaţi care vor lucra în această structură.

Este vorba despre 35 de posturi, care au fost redistribuite din  cadrul aparatului de specialitate al primarului, de la consilieri şi inspectori până la paznici, şoferi şi muncitori calificaţi.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Imagini înfiorătoare în Franţa, unde un refugiat sirian a înjunghiat 4 copii şi 2 adulţi! Scenele cumplite au fost filmate de un trecător

Cu 14 voturi “pentru” şi 5 ‘împotrivă”, proiectul a trecut, astfel că DGPLMSTF va deveni funcţională, şi va fi condusă de Culiţă Chiş.

“Eu sper să terminăm, într-un final, cu organigrama, pentru vorbim de mai bine de 2 ani şi jumătate de stabilirea organigramei, de mutarea oamenilor dintr-o parte în alta. Cred că deciziile  şi sentinţele judecătoreşti trebuie respectate ad-litteram. Nu ştiu dacă prin această formă, vor fi respectate astfel încât să nu se ajungă la litigii, la conflicte între angajaţi, pentru că randamentul nu va fi cel care trebuie, pentru că pe oameni trebuie să îi folosim acolo unde se pricep. Nu vreau să discut despre denumirea acestei direcţii, doar că unirea sportului cu transportul feroviar nu dă foarte bine”, a spus viceprimarul Cosmin Tabără.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.