Skip to main content

Din suflet, pentru cea mai îndrăgită profesoară de balet! Mobilizare exemplară a elevilor, pentru a-şi ajuta coregrafa greu încercată de suferinţă

Brînduşa Paula Vitan, în vârstă de 47 de ani, este una dintre cele mai iubite profesoare de balet din Timişoara, iar elevii ei au numai cuvinte de laudă despre ea.

În urmă cu jumătate de an, vestea că îndrăgita coregrafă suferă de o boală necruţătoare, i-a şocat şi i-a întristat deopotrivă.

Niciunul dintre elevii ei nu se gândea vreodată că un om atât de deosebit ar putea ascunde o suferinţă teribilă.

CITEŞTE ŞI: Falimentul Colterm, tot mai aproape! Administraţia Fritz repetă greşeala de anul trecut, care a adus companiei, o amendă de 14,5 milioane de euro

Când am aflat despre boala pe care o are, am fost toate foarte triste și nu ne-am mai putut concentra la studii, cel puțin eu mă gândeam încontinuu la asta. Ne imaginăm tot timpul cum ar fi dacă doamna Brîndușa ar intra în sală și ar spune, fetelor m-am întors!”, spune Patricia Rusu, una dintre eleve.

Brînduşa Paula Vitan este o profesoară care a ajutat multe generaţii de balerini în a-şi urma visul şi în a excela în arta dansului.

Le-a ghidat paşii cu blândeţe, pasiune şi sensibilitate, insuflându-le iubirea faţă de balet.

„Din păcate oamenii minunaţi întâmpină şi ei greutăţi în viaţă. În luna iulie a început o perioadă de vizite frecvente la medic din cauza unor dureri cumplite de abdomen. Diagnosticul a fost o veste brutală, cancer de pancreas”, spune unul dintre elevi.

,,Când mă gândesc la doamna Brînduşa nu văd doar o profesoară de balet, văd un model în viaţă”, spune Miruna Herec, elevă.

,,De multe ori, ai nevoie de cineva care să te împingă înspre a-ți întrece limitele. Doamna Brîndușa știa exact cum și când să o facă și găsea mereu un echilibru. Știa când ai nevoie de o critică și știa când ai nevoie de o îmbrățișare sau de niște cuvinte calde. M-a crescut, m-a îndrumat și mi-a fost alături”, completează Diana Abdo.

CITEŞTE ŞI: Cozile umilinţei, la Timişoara! Sute de oameni cu venituri reduse, aşteaptă ajutoare alimentare de la UE

Acum, e rândul lor să îi fie aproape, aşa că au răspuns apelului făcut de Raul Predescu, unul dintre cei mai talentaţi elevi ai Brînduşei Vitan şi membru al Clubului Interact, de a pune în scenă un spectacol caritabil.

Duminică, 5 februarie, de la ora 18:00, elevii Liceului de Artă ,,Ion Vidu” şi trupa Matrix Dance, vor dansa din suflet şi din recunoştinţă, pe scena de la Casa Tineretului.

Biletul de intrare este 20 de lei, iar cei prezenţi pot şi să doneze diverse sume, urmând ca toţi banii adunaţi să meargă către Brînduşa Vitan

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Robu: „Vom revitaliza Centrul Istoric” (P)

Nicolae Robu, candidatul la Primăria Timișoara din partea Alianței PSD-PNL, își propune revitalizarea centrului istoric al orașului, pentru valorificarea mai bună a transformării la care el a fost supus de Administrația Robu în anii 2013-2015.

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo (P)

Ne-am adunat aici ca susținători ai valorilor de dreapta și ca oameni care conștientizează amenințarea pe care o avem în față, aceea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real.

Primăria Timişoara a transformat Bulevardul Cetăţii, în loc de întâlnire pentru întreaga comunitate

Bulevardul Cetății, devenit, prin investiția derulată de municipalitate, o arteră etalon a mobilității urbane moderne și sustenabile, a fost astăzi gazda evenimentului „Străzi pentru comunitate”.

Destinație de vis, la două ore distanță de Timișoara! Când încep zborurile charter către Mallorca?

Nu ți-ai stabilit concediul încă? Nicio problemă! Palma de Mallorca te așteaptă, iar începând din iunie încep zborurile charter pentru această destinație.

Vești mult așteptate de timișoreni! Se înființează o nouă linie de autobuz și se reia circulația tramvaiului 6!

Timișorenii vor avea la dispoziție două noi opțiuni de călătorie: o nouă linie de autobuz care va lega Calea Urseni de oraș și reluarea circulației tramvaiului 6, suspendat din cauza lucrărilor de modernizare pe bulevardul Stan Vidrighin.