Skip to main content

Dezastrul de la Colterm, pe masa consilierilor locali! Roxana Iliescu a solicitat o şedinţă extraordinară pentru găsirea unei soluţii

Problemele financiare ale societăţii de termoficare a Timişoarei sunt departe de rezolvare, iar intrarea în faliment pare a fi tot mai greu de evitat.

Asta pentru că nu există banii necesari pentru cumpărarea, până pe data de 30 aprilie, a celor 227.000 de certificate de poluare, în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei.

CITEŞTE ŞI: Alertă! O femeie ameninţă că se aruncă în gol, de la etajul 8

Primăria a prevăzut suma de 160 de milioane de lei, în bugetul pentru acest an, însă banii abia ajung pentru plata furnizorilor de cărbune şi gaz.

În aceste condiţii, consilierul local Roxana Iliescu a cerut, în ultima şedinţă a Consiliului Local, o întâlnire de urgenţă, în care să fie discutată situaţia Colterm.

„Iată cât de oportună este decizia mea de a convoca o Ședință Extraordinară a Consiliului Local pentru marți 07 februarie, pentru a discuta despre situația de la Colterm: administratorul special al acestei societăți, Cristian Amza, printr-o adresa trimisă astăzi colegilor lui de partid, primarului Fritz și viceprimarului Lațcău, inclusiv administratorului public Creiveanu, le solicită acestora o întâlnire în care să se discute situația Certificatelor CO2! Nici nu mai conteaza ca niciunul dintre destinatarii adresei nu au dat curs solicitărilor din ea. Ceea ce contează acum e ca marți, în plenul pe care l-am convocat, să ajungem la un consens pentru ca acesta societate să nu intre în faliment, lăsând fără apă caldă si încălzire zeci de mii de timișoreni, precum și majoritatea școlilor si spitalelor din oraș. Soluții există si le-am enumerat de mai multe ori!”, a scris Roxana Iliescu, pe facebook.

Propunerea consilierului local Pro România a fost susţinută şi de aleşii PSD şi PNL.

Astfel, marţi, 7 februarie, va avea loc o şedinţă extraordinară în care se va încerca găsirea unei soluţii care să permită Colterm să cumpere certificatele de emisii de gaze cu efect de seră şi astfel să evite falimentul.

CITEŞTE ŞI: Se închid terasele din centrul oraşului, pentru startul Timişoarei Capitală Culturală! Revoltaţi, proprietarii de restaurante vor să boicoteze evenimentul

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.