Skip to main content

Descoperă misterele generației noastre la Noaptea Campusului Deschis de la Universitatea Politehnica din Timişoara

Știința, arta și tehnologia se unesc la Noaptea Campusului Deschis, parte a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, oferind timișorenilor oportunitatea de a explora întrebările cheie ale generației actuale.

Evenimentul este organizat de platforma UPT Campus Creativ și se va desfășura pe 29 septembrie 2023, între orele 19:00 și 01:00, în campusul Universității Politehnica Timișoara.

Acesta va transforma campusul într-un spațiu multidisciplinar, unde oamenii de toate vârstele vor putea să descopere conexiunile dintre știință, artă, tehnologie, arhitectură și cultură prin intermediul conferințelor, atelierelor și expozițiilor.

Noaptea Campusului Deschis se aliniază inițiativei europene „Noaptea Cercetătorilor”, dar adaugă o perspectivă unică, combinând știința cu arta, tehnologia și arhitectura. Acesta face parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Parlamentului European și este unul dintre cele două evenimente non-comerciale din cadrul programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” care au primit acest patronaj.

Noaptea Campusului Deschis își propune să ofere o perspectivă inovatoare asupra științei și să stimuleze curiozitatea publicului.

Vizitatorii vor avea ocazia de a explora trei trasee diferite: Știință, Artă și Comunitate. Acestea includ activități precum Noaptea Laboratoarelor Deschise, expoziții de artă, prezentări ale unor cercetători de renume, și multe altele.

1380 studenți, 60 tineri cercetători, 130 cadre didactice universitare, 50 de specialiști și experți invitați, 200 elevi, 50 cadre didactice din preuniversitar și 10 parteneri de proiect vor fi implicați în acest proiect de pionierat care va găzdui expoziții, evenimente, ateliere, intervenții urbane și artistice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.