Skip to main content

Descoperă misterele generației noastre la Noaptea Campusului Deschis de la Universitatea Politehnica din Timişoara

Știința, arta și tehnologia se unesc la Noaptea Campusului Deschis, parte a evenimentului Noaptea Cercetătorilor Europeni, oferind timișorenilor oportunitatea de a explora întrebările cheie ale generației actuale.

Evenimentul este organizat de platforma UPT Campus Creativ și se va desfășura pe 29 septembrie 2023, între orele 19:00 și 01:00, în campusul Universității Politehnica Timișoara.

Acesta va transforma campusul într-un spațiu multidisciplinar, unde oamenii de toate vârstele vor putea să descopere conexiunile dintre știință, artă, tehnologie, arhitectură și cultură prin intermediul conferințelor, atelierelor și expozițiilor.

Noaptea Campusului Deschis se aliniază inițiativei europene „Noaptea Cercetătorilor”, dar adaugă o perspectivă unică, combinând știința cu arta, tehnologia și arhitectura. Acesta face parte din programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Parlamentului European și este unul dintre cele două evenimente non-comerciale din cadrul programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” care au primit acest patronaj.

Noaptea Campusului Deschis își propune să ofere o perspectivă inovatoare asupra științei și să stimuleze curiozitatea publicului.

Vizitatorii vor avea ocazia de a explora trei trasee diferite: Știință, Artă și Comunitate. Acestea includ activități precum Noaptea Laboratoarelor Deschise, expoziții de artă, prezentări ale unor cercetători de renume, și multe altele.

1380 studenți, 60 tineri cercetători, 130 cadre didactice universitare, 50 de specialiști și experți invitați, 200 elevi, 50 cadre didactice din preuniversitar și 10 parteneri de proiect vor fi implicați în acest proiect de pionierat care va găzdui expoziții, evenimente, ateliere, intervenții urbane și artistice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.