Skip to main content

Demolarea Stadionului ”Dan Păltinișanu”, blocată din cauza problemelor din documentație! Alfred Simonis dă vina pe Alin Nica pentru această situație

Timișoara încă așteaptă să aibă un stadion nou, pentru asta însă trebuie demolată actuala arenă, iar proiectul este în continuare blocat.

Bătrânul stadion ”Dan Păltinișanu” a fost închis din cauza stării avansate de degradare în care se află, iar Consiliul Județean așteaptă însă o Hotărâre de Guvern pentru a putea demola vechea arenă.

HG-ul nu a fost încă emis din cauza unor documente incomplete care au ajuns la Ministerul Dezvoltării. Liderul PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis dă vina pe președintele Consiliului Județean, Alin Nica, pentru această situație.

Nu are Guvernul ce HG de demolare să emită până când domnul Nica și ceilalți de la Consiliul Județean nu își fa treaba, astfel încât să fie documentele foarte corect transmise către Ministerul Dezvoltării pentru obținerea avizului CTE (n.r. Consiliului tehnico economic) și toate celelalte proceduri necesare atât demolării, cât și construcției noului stadion. Cu alte cuvinte îi transmit domnului Nica să facă repede îndreptarea acestor erori, să înceapă demolarea stadionului ca să ne permită nouă ca să-l construim. Mă angajez ca după ce domnul Nica îndreaptă erorile făcute de domnia sa și de specialiști domniei sale să urnesc fiecare instituție, fiecare consiliu și comisie din fiecare minister pentru obținerea tuturor avizelor atât de necesare pentru emiterea hotărârii de Guvern”, spune liderul PSD Timiș, Alfred Simonis.

De cealaltă parte, reprezentanții CJT reacționează și spun că toate problemele depistate la documentația transmisă au fost rezolvare în trei zile din momentul în care au fost înștiințați. Restul modificărilor care trebuie făcute cad în răspunderea proiectantului și a CNI.

Consiliul Județean Timiș a soluționat în 3 zile toate solicitările suplimentare ale Ministerului Dezvoltării, așa cum au fost formulate în cadrul ședinței de lucru premergătoare Comisiei Tehnico-Economice. Din documentul prezentat jurnaliștilor, ar fi punctele 3, 4 și 5 soluționate prin hotărârea plenului CJ Timiș în 25 octombrie. În rest, sarcinile cad în răspunderea proiectantului și a CNI. Posibil să se fi creat această neînțelegere deoarece la ședința de lucru de la București, pe lângă faptul că a întârziat, domnul Simonis nici nu a luat cuvântul ca să clarifice sau să prezinte ceva. Așa cum am transmis de fiecare dată și așa cum este în realitate, Consiliul Județean Timiș tratează construirea noului stadion ca pe o prioritate, ne-am mobilizat exemplar de fiecare dată, la orice solicitare, suntem pregătiți de luni de zile pentru demolare (…) Să vină de la București hotărârile de guvern promise, și, din următoarea zi, CJ Timiș demarează licitația pentru demolare” a precizat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Noul stadion de la Timişoara va avea 32 de mii de locuri, iar finanţarea este asigurată de CNI, cu o contribuţie de 7 milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Arena va fi unul multifuncțională, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândită pentru întreaga comunitate.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, urmând ca la finalizare să fie predată în patrimoniul județului Timiș.

Conform studiului de fezabilitate, construcţia noului stadion din Timişoara va costa 137 de milioane de euro.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.