Skip to main content

Firme din România, Ucraina, Turcia și Italia se bat pe contractul de 5 miliarde de lei, pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Timișoara-Moravița

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

S-a încheiat perioada de depunere a ofertelor pentru construcția tronsonului de autostradă Jebel-Moravița.

10 firme și asocieri s-au arătat interesate să câștige contractul în valoare de peste un miliard de euro.

Este vorba despre:

– PORR CONSTRUCT SRL (Romania)

– Asocierea STRABAG SRL – CONSTRUCTII ERBASU SA (Romania)

– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

– Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN SRL (lider) – PRECON TRANSILVANIA S.R.L. (Ucraina – Romania)

– Asocierea DANLIN XXL SRL (lider) – ANTREPRIZA DE CONSTRUCTII DRUMURI SI AUTOSTRAZI SRL –– GROMA HOLD EOOD – EVROPEISKI PATISHTA AD (Romania – Bulgaria)

– Asocierea DRUMURI SI PODURI BANAT S.R.L. – MAXAGRO CENTER SRL (Romania)

– KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)

– KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CBI CONSTRUCTII, TURISM & INVESTITII S.R.L. (Turcia – Romania)

– Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) – GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

„Câștigătorul acestui contract (finanțat prin Programul Transport 2021-2027) va avea la dispoziție 4,23 miliarde de lei (fără TVA) și 36 de luni (12 luni proiectare și 24 de luni execuție) pentru construcția acestui lot cu o lungime de 33,49 km. Contractul prevede inclusiv construcția pe traseul noului lot de autostradă a 19 structuri, printre care un pod de peste CF124 (Timișoara-Reșița și DN58B), în lungime de 560 de metri”, anunță Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Pe traseu vor mai fi construite:

– două Spații de servicii tip S3,

– două Parcări de scurtă durată,

– un Centru de Întreținere și Coordonare (CIC), lăngă Nodul rutier Moravița,

– două noduri rutiere (Nod rutier DN58B Voiteg și Nod rutier Moravița).

În fiecare spațiu de servicii și în parcările de scurtă durată se va asigura infrastructura necesară pentru construcția ulterioară a minimum 6 stații de încărcare rapidă pentru autoturismele electrice.

Pe data de 11 februarie au fost anunțate și ofertele pentru construcția primului lot al autostrăzii Timișoara-Moravița.

Pentru acest tronson (Timișoara – Jebel) s-au înscris nouă firme și asocieri:

1. Asocierea ANTREPRIZA DE CONSTRUCȚII DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI SRL (lider) – DANLIN XXL SRL – GROMA HOLD EOOD – EVROPEISKI PATISHTA AD – FRASINUL SRL (România – Bulgaria)

2. Asocierea DRUM ASFALT SRL (lider) – AUTOMAGISTRAL-PIVDEN SRL (România – Ucraina)

3. Asocierea IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (lider) – ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA SA (Turcia – România)

4. KALYON INSAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia)

5. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

6. Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. (lider) – CBI CONSTRUCTII, TURISM & INVESTITII S.R.L. (Turcia – România)

7. Asocierea MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (lider) – GUNAL INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

8. Asocierea NUROL CONSTRUCTION SA (lider) – NUROL INSAAT VE TICARET A.S. (România – Turcia)

9. WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

Amintim, autostrada Timișoara-Moravița este împărțită în trei loturi: lotul 1 – Remetea Mare-Jebel, lotul 2 – Jebel-Moravița și lotul 3 care vizează strict punctul de trecere a frontierei.

În toamna anului trecut au fost scoase la licitație primele două loturi, care au o valoare totală de aproape 10 miliarde de lei, fără TVA și ambele sunt finanțate prin Programul Transport.

Primul tronson are o lungime de 35,67 km, o valoare estimată este de 5,65 miliarde de lei (fără TVA), adică 6,7 miliarde de lei, iar perioada contractuală este de 48 de luni, dintre care 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Al treilea lot vizează strict punctul de trecere a frontierei, iar costurile estimate la 400 de milioane de euro, au pus proiectul în stand-by.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.