Skip to main content

Declaraţii şocante ale băiatului care a ucis 9 oameni! Anchetatorii au fost îngroziţi de mărturiile elevului de 13 ani

Anchetatorii care investighează masacrul din Belgrad, unde un elev a împuşcat mortal opt copii şi un paznic al şcolii şi şi-a rănit mai mulţi colegi şi profesori sunt oripilaţi de declaraţiile făcute de atacator.

Conform jurnaliştilor sârbi de la Kurir, care citează surse din rândul procurorilor, atacatorul a fost calm în timpul audierilor şi nu dat niciun semn că ar avea remuşcări pentru ceea ce a făcut.

Din contră, le-a spus oamenilor legii că i-a plăcut să audă strigătele de durere şi de disperare ale celor pe care i-a împuşcat şi că îi pare rău că nu a ucis mai multe persoane.

CITEŞTE ŞI: Una dintre victimele tragediei de pe Mureș a fost găsită după cinci zile! Trupul neînsuflețit, descoperit nu departe de locul în care s-a răsturnat barca

Băiatul a recunoscut că a planificat mai bine de o lună crimele pe care le-a comis şi că i-a plăcut ce a simţit în momentul în care a apăsat pe trăgaci.

„Mi-a făcut plăcere să le ascult țipetele. Îmi pare rău că nu i-am omorât pe toți cei de pe listă, dar când am ieșit în curte să schimb cartușul, mi-a căzut rucsacul cu cocktailuri Molotov. Le pregăsitesm pentru a le arunca în curtea şcolii, astfel încât poliţiştii să nu poată intra în şcoală până nu termin ceea ce am început. Însă, am intrat în panică și mi-am dat seama că cel mai bine este să sun la poliție. Am pus pistolul jos și am sunat”, le-ar fi povestit băiatul anchetatorilor, conform jurnaliştilor de la Kurir.

Într-adevăr, după ce a ucis nouă persoane şi a rănit alte şapte, atacatorul a apelat numărul de urgenţă din Serbia şi le-a cerut poliţiştilor să vină să îl ia, spunând: „Sunt psihopat, trebuie să mă liniștesc”.

Băiatul le-a mai spus anchetatorilor că în ultima perioadă a urmărit cu atenţie filme poliţiste şi documentare despre crime în masă şi că i-a plăcut în mod special „American Tragedy”, pe care l-a vizionat de mai multe ori.

Acesta prezintă atacul din 1999 de la Liceul Columbine din SUA, în care doi elevi şi-au ucis 12 colegi şi un profesor şi au rănit alţi 24 de copii.

Adolescentul din Belgrad le-ar fi mărturisit procurorilor care se ocupă de caz că i-a plăcut în special suferinţa mamelor victimelor şi ale atacatorilor şi şi-a dorit ca şi mama lui să treacă prin astfel de clipe.

„Avea sentimentul că ceilalţi copiii de la școală nu vor să stea cu el, iar mama lui nu și-a dat seama și nu a înțeles problemele lui”, spune sursa citată de Kurir.

Băiatul a premeditat nu doar masacrul în sine, ci şi data atacului. S-a documentat cu privire la vârsta de la care poate răspunde penal pentru faptele sale şi a aflat că un agresor sub 14 ani, pe care el îi împlineşte în iulie, scapă de închisoare.

„A petrecut zile întregi cercetând Codul Penal pe Google, care este limita de vârstă pentru a intra în închisoare. De aceea a ales în mod deliberat acest moment pentru atac. Şi-a dat seama că cei sub 14 ani nu merg la închisoare. Practic s-a grăbit să comită infracțiunea până la împlinirea a 14 ani, adică în iulie, pentru a nu putea fi urmărit penal”, scriu jurnaliştii sârbi de la Kurir.

Băiatul, olimpic la matematică şi istorie, era hărţuit de colegi, care îl numeau „tocilar” şi era marginalizat la şcoală.

A vrut să se răzbune, aşa că şi-a întocmit o listă cu toţi cei pe care a vrut să îi pedepsească, a furat arma tatălui său şi a tras între cinci şi opt gloanţe în fiecare dintre victimele sale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.