Skip to main content

Decizie definitivă! Candidaturile edilului din Recaș și a primarului demis din Șandra, interzise de judecătorii de la Tribunalul Timiș!

Tribunalul Timiș a dat verdictul! Primarul din Recaș și edilul demis din Șandra au interdicție de a candida la alegerile din 9 iunie.

Ambele candidaturi au fost contestate de reprezentanții AUR, în contextul în care cei doi au interdicția de a mai ocupa o funcție publică, timp de trei ani.

„Filiala Alianța pentru Unirea Românilor Timiș a contestat candidatura lui Pavel Teodor din orașul Recaș, precum și cea a lui Luchian Savu din comuna Șandra – cei doi fiind incompatibili în a deține funcții publice având în vedere antecedentele penale ale acestora. Judecătoria Timișoara a aprobat contestațiile noastre, prin hotărâri definitive, iar aceștia nu mai pot candida la alegerile locale din 9 iunie 2024”, transmite AUR.

Primarul din Recaș a fost declarat incompatibil în 2019, a contestat decizia ANI, iar instanța de judecată a menținut verdictul.

În baza acestei sentințe el ar fi trebuit demis, însă prefectul de Timiș i-a aplicat doar o sancțiune. În aceste condiții, Pavel Teodor și-a depus candidatura pentru un nou mandat, însă aceasta i-a fost respinsă de Biroul Electoral de Circumscripție Recaș, cât și de magistrații de la Judecătoria Timișoara.

Ieri, edilul a contestat decizia, iar astăzi a venit sentința definitivă.

„Respinge apelul formulat de apelantul Pavel Teodor împotriva Sentinței Civile nr. 13117/26.04.2024 pronunțată de Judecătoria Timișoara în dosarul nr. 15381/325/2024 în contradictoriu cu intimații Berzescu Doru Adrian și Biroul Electoral de Circumscripție nr.9 Recaș. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunțată prin punere a soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței azi, 27.04.2024”, se arată pe site-ul Tribunalului Timiș

Situația este similară și în cazul primarului demis din Checea, care și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar, deşi are interdicţie de a ocupa o funcţie publică.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.