Skip to main content

Seară plină de emoție, la Timișoara! Sute de femei și-au deschis sufletul la evenimentul Young Ladies

La lumina caldă a candelabrelor, în spațiul salonului elegant Pallazzo, s-a desfășurat evenimentul Young Ladies, o inițiativă inovatoare ce a reușit să unească inimi și să deschidă minți într-o seară plină de emoție și introspecție. 


Crearea acestui proiect îi aparține Ramonei Olteanu, realizată în colaborare cu Leo Young Spirit și Leo New Voices, având că scop facilitarea dialogului și consolidarea relațiilor între mame și fiicele lor adolescente.


Într-o atmosferă electrizantă, plină de inspirație și caldură, evenimentul „Young Ladies”  a reușit să creeze o seară memorabilă pentru cele 300 de particpante.

Sub tema Yin&Yang, care simbolizează dualitatea și complementaritatea, evenimentul a oferit o platformă unică pentru dialog și creștere reciprocă.


Speakerii evenimentului au fost Florina Grecu, Amalia Mihart, Adriana Sabatini, Ximena Scridon, Andrea Taran, Florina Todorut și Liliana Ghibea, care au adus în discuție perspective valoroase din experiența lor profesională, ce au rezonat profund cu audiența, contribuind la o mai bună înțelegere a complexităților relației mamă-fiică.


Florina Grecu, cadru didactic în cadrul Colegiuliu National Bănățean, a punctat importanța exemplului pozitiv în formarea tinerelor minți. Discursul său a fost un apel la conștiință pentru mame, subliniind că fiecare acțiune și alegere personală poate modela valorile și comportamentul fiicelor adolescente.


 Amalia Mihart, designer vestimentar & owner ESA, a oferit o perspectivă personalizată despre cum hainele pe care le alegem pot comunica identitatea și valorile noastre. Ea a discutat despre importanța codului vestimentar pentru tânăra adolescentă, evidențiind cum vestimentația poate fi folosită că formă de exprimare personală.


Adriana Sabatini, fondator Valeria Sabatini, a deschis discuția despre modul în care încălțămintea nu doar că ne susține literalmente pașii, ci ne formează și încrederea și personalitatea: Pantofii pe care îi alegem spun multe despre cine suntem și cine dorim să fim. Acest fapt ilustrează cum un simplu accesoriu poate transforma nu doar alura, ci și atitudinea.


Ximena Scridon, organizator de evenimente, a adus în atenție provocările și oportunitățile pe care rețelele sociale le prezintă adolescentelor. Prin exemple din experiențele sale personale, a arătat cum adolescentele pot folosi platformele digitale pentru a-și construi o imagine publică pozitivă, dar și riscurile asociate cu acestea.


Andrea Taran, medic specialist dermatolog, a împărtășit elemente importante despre îngrijirea tenului în adolescență, un subiect de mare interes pentru tinerele prezente. A subliniat necesitatea unei rutine de îngrijire adaptată și a unui stil de viață sănătos pentru a preveni problemele comune ale pielii.


Florina Todorut, medic primar obstetrică-ginecologie a vorbit despre un subiect adesea evitat, dar de o importanță crucială: sănătatea intimă a femeii în adolescență. Prin deschiderea acestui dialog, ea a facilitat o mai bună înțelegere și gestionare a schimbărilor corpului, luptând împotriva stigmatului și promovând educația sexuală responsabilă.


Liliana Ghibea, psiholog clinician și psihoterapeut, a abordat un subiect esențial: comunicarea mamă-fiică în tumultul adolescenței.

„Comunicarea, chiar dacă implică conflict, este cheia pentru a naviga prin furtunile adolescenței(…) Ïn timp ce adolescența poate fi o perioadă plină de provocări, este și o oportunitate extraordinară pentru mame și fiice să repare și să transforme relația”, a spus Liliana Ghibea.


Unul dintre momentele importante ale serii a fost prezentarea Monicăi Trușcă, în calitate de director executiv DGASPC, care a adus în atenție realitățile dificile ale „copiilor cu copii”. Discuția să despre mamele minore a evidențiat provocările lor zilnice și necesitatea de sprijin, compasiune și resurse dedicate în comunitate.


Toate aceste discuții nu numai că au captat atenția și sufletul audienței, dar au și generat resurse financiare esențiale. Fondurile strânse în cadrul evenimentului Young Ladies vor fi direcționate către îmbunătățirea facilităților unui centru din cadrul DGASPC Timiș, asigurând un suport mai bun pentru mamele minore și nou-născuții lor.


În încheiere, Ramona Olteanu, spiritul dinamic din spatele evenimentului Young Ladies, a reflectat la impactul și semnificația serii.

„Privind în jur, văd nu doar fețe, ci viitorul. Un viitor în care fiecare tânără femeie poate să își modeleze destinul cu grație, înțelepciune și forță. Sunt mândră să privesc spre noua generație de ‘Young Ladies’. Mulțumesc fiecărei participante pentru că a ales să petreacă această seară cu noi. Pentru mine, în calitate de inițiatoare și organizatoare a evenimentului Young Ladies a fost mai mult decât o simplă întâlnire, a fost o celebrare a feminități, a forței și a posibilității. A fost, pur și simplu, minunat!”, a transmis Ramona Olteanu.


Printre lacrimi, râsete și aplauze, evenimentul Young Ladies a transcendat așteptările, devenind o promisiune de speranță și sprijin continuu. O promisiune că fiecare tânără este valoroasă, puternică și capabilă să își modeleze viitorul, indiferent de provocările pe care le întâmpină.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.