Skip to main content

De tot râsul! Timişoara se transformă în oraşul zarzavaturilor şi al plantelor aromatice. Rozmarin, în loc de panseluţe

Cândva un simbol al Timişoarei, florile din oraş au devenit în ultimul an, tot mai scumpe la vedere.

În această vară jardinierele au fost goale, iar în septembrie, primarul anunţa, triumfător, că începe implementarea unui nou concept cu plante perene.

CITEŞTE ŞI: Veste de ultimă oră! România a ratat intrarea în Spaţiul Schengen

Nimic nu prevestea însă ce va apărea în ghivecele de pe spaţiul public, care odinioară erau pline de culoare.

În jardinierele din oraş a apărut rozmarinul, plantă aromatică folosită în bucătăria mediteraneană.
Situaţia este criticată de viceprimarul liberal, Cosmin Tabără, care spune, mai în glumă, mai în serios, că cei de la Horticultura ar trebui să planteze şi zarzavaturi.

“În jardiniere ar trebui să fie plante care înfloresc, pentru că asta atrage. Nu plante care sunt verzi. Şi pădurea este verde, dar nu înfloreşte. Să pui rozmarin într-o jardinieră… lipseşte pătrunjelul, ţelina şi mergem la jardinieră, luăm trei frunze şi ne întoarcem în casă să le pregătim”, a spus viceprimarul Timişoarei, Cosmin Tabără, la Sursa de vest fără Filtru.

Decizia de a planta rozmarin, în loc de flori, vine în contextul în care actualul primar al Timişoarei a luat în derâdere palmierii plantaţi de fostul edil, numind oraşul „Palmişoara”, aşa cum l-au numit şi mulţi internauţi.


Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Alina Sperlea, la Sursa de Vest fără Filtru

Alina Sperlea, candidatul PSD la Primăria Dumbrăviţa, este acum, în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – marţi, 23 aprilie 2024.

Ei sunt cei mai buni înotători din Timişoara! Emil şi Darius, pe podiumul Campionatului Naţional

Înotătorii Politehnicii Timișoara s-au întors cu trei medalii de la Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, care a avut loc la Otopeni.

Programul de lucru al Direcției de Evidență a Persoanelor – Biroul Decese, în perioada Sărbătorilor Pascale!

Direcția de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei Timișoara va funcționa cu program redus pentru locuitorii orașului de pe Bega, în perioada sărbătorilor de Paște.

Atenție, șoferi! Trafic îngreunat pe Centura de Nord a Timişoarei! Se montează parapete din beton, pe mijlocul drumului

DRDP Timișoara anunță că, de astăzi, muncitorii au început montarea parapetelor din beton pe şoseaua de ocolire a oraşului de pe Bega, în zona localităţii Dumbrăviţa.

Foc de armă, pentru capturarea unui şofer! Poliţiştii au folosit şi un dispozitiv cu cuie pentru oprirea maşinii

Un control de rutină în trafic s-a transformat într-o scenă demnă de filmele de acţiune, pentru capturarea unui şofer care a încercat să se sustragă de la verificări.

Marea demolare a lui Fritz, desfiinţată de subprefectul Ovidiu Drăgănescu: Vom avea de retrocedat multe intersecţii şi străzi din oraş

Anunţate cu surle şi trâmbiţe, demersurile pentru reluarea traficului pietonal pe strada Cezar din Timişoara sunt doar o încercare a primarului Dominic Fritz de a câştiga simpatie şi, implicit, voturi.