Skip to main content

De la Londra, direct în judeţul Timiş! Eveniment de excepţie pentru promovarea apiculturii


După ce la finalul lunii mai, Londra a devenit capitala mierii, iar Institutul de Dezvoltare- Cercetare pentru Agricultură a obținut medalia de platină pentru mierea de salcâm și medalia de aur pentru cea de rapiță, Asociația Crescătorilor de Albine, filiala Timiș, și-a petrecut lunile iunie și iulie printre oamenii județului.

Totul, în cadrul unui proiect amplu, intitulat „Zilele degustării mierii și a produselor apicole”, care are scopul de a promova apicultura locală, de a informa consumatorii cu privire la importanța existenței albinelor, la tipurile, tehnicile și mai ales importanța consumului zilnic de produse naturale sănătoase, obținute de producătorii apicoli locali.

Pentru a avea o adresabiltate cât mai largă, Asociația a colaborat cu școli, spitale și primării, pe diferite categorii de consumatori și grupuri atent selecționate, urmărindu-se atât informarea lor cu privire la beneficiile consumului de produse apicule, cât și orientarea acestora către produsele naturale locale obținute din stupinele sănătoase din Banat.

“Prin acest gen de acțiuni, cunoscând importanța vitală a existenței albinelor, dar și a produselor apicole naturale pentru sănătatea oamenilor, ne-am propus să diseminăm unui public cât mai larg și cât mai divers aceste lucruri. Mai mult, am reușit să ajungem în școli și spitale, să ne întâlnim cu cei mai vulnerabili concetățeni, aici mă refer la copiii și seniorii noștri, pentru a-i informa de beneficiile mierii autohtone pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici și pentru sănătatea noastră, a tuturor”, explică Ida Șuța, vicepreședinte ACA România, filiala județeană Timiș, cea care a coordonat totaliatatea acțiunilor desfășurate în cadrul acestui proiect.

Proiectul s-a încheiat cu o întâlnire a apicultorilor,în cadrul unei conferințe, având tema „Actualități în bolile albinelor”, la care au participat apicultori cunoscuți ca valori locale și specialiști de marcă din cadrul Institutului de Dezvoltare-Cercetare pentru Apicultură, Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală, precum și experți din Asociația Crescătorilor de Albine din România.

“Interesul de care s-a bucurat acțiunea noastră, atât în rândul tinerilor din școli, așa cum a fost în cazul elevilor din Ghiroda și Giarmata Vii, cât și în rândul seniorilor din Deta și a celor internați în spital, la Ciacova, ne-a bucurat enorm și ne-a determinat să instrumentăm deja un amplu proiect pentru anul viitor, prin care să ajungem în cât mai multe localități ale județului și la cât mai multă lume, cu scopul primordial de a informa despre calitățile mierii autohtone în raport cu ceea ce nu de puține ori se regăsește pe piață, și anume miere în diferite amestecuri UE și nonUE, de cele mai multe ori diferite siropuri în loc de miere.
Totodată, intenția noastră este de a crește numărul, cantitatea și calitatea produselor apicole autohtone și, nu în ultimul rând, de a revigora viața iubitorilor de natură și apicultură”
, a conchis Ida Șuța.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.