Skip to main content

De domeniul SF! Infirmiere virtuale, la Spitalul Judeţean din Timişoara! Avatarurile sunt în prima linie, în zona roşie a unităţii

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Timişoara au primit astăzi întăriri: 5 colegi noi, eficienţi, dar virtuali.

Este vorba despre o reţea de avatare interconectate, care permit comunicarea la distanţă, între saloanele în care sunt pacienţii cu coronavirus şi zona fără risc de contaminare.

CITEŞTE ŞI: Anunţ de ultimă oră! Doctorul Virgil Păunescu, de la Timişoara, susţine că are vaccinul pentru COVID-19 şi l-a testat pe el

Cele patru asistente şi un medic, noii “angajaţi” ai Spitalului Judeţean Timişoara, vor fi în zona roşie, astfel că personalul medical nu mai trebuie să intre atât de des acolo şi să se expună riscului de contaminare.

Mai exact, în salon intră doar un doctor şi un asistent, care, prin intermediul avatarelor comunică cu un specialist din afara zonei roşii.

Se trimit analize, scheme de tratament şi istoricul pacientului.

“Realizatorii proiectul „Infirmiera Virtuală” estimează că în 2 luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale. Prezența avatarurilor în prima linie din Zona Roșie a Unității de Primiri Urgențe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care iși desfășoară activitatea în zonele cu suspecți/confirmați cu SARS-COV2”, explică reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Începe tratamentul cu plasma, la bolnavii de coronavirus din Timişoara! De ce nu s-a putut face asta, până acum?

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un bărbat din vestul țării este căutat de polițiști, după ce a dispărut de cinci zile, iar mama sa a cerut ajutorul oamenilor legii.
Rezultate extraordinare pentru România, în cadrul celei de-a Șasea ediție a Olimpiadei Balcanice de Fizică, unde s-a făcut cu adevărat remarcat și un elev timișorean, devenind unul dintre cei mai buni din regiunea sud-estică a Europei, la fizică.
În această dimineaţă, angajaţi ai Primăriei Timişoara şi poliţiști locali au descins în zona Blaşcovici, la o familie de rromi care s-a făcut stăpână peste un teren de 2.000 de metri pătraţi.