Skip to main content

Dănuț Crașovan, primarul comunei Balinț: Implementăm proiecte de milioane de euro (P)

Domnule Crașovan, acest mandat se apropie cu pași repezi de final. Care sunt gândurile dumneavostră după acești patru ani?

Au fost patru ani în care, alături de colegii mei din Consiliul Local și cei din primărie, am muncit pentru a duce la bun sfârșit câteva proiecte, atât din fonduri europene, cât și de la bugetul de stat, dar și pentru a scrie altele cu scopul de a aduce invetiții importante pentru comunitatea noastră. Cred că finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare din satul Târgoviște este cea mai importantă realizare a nostră, dar sigur că au fost și altele mai mici, însă toate au adus o îmbunătățire a calității vieții oamenilor. Dar, cu contractele semnate acum, în ultima perioadă, comuna se va schimba radical, pentru că vorbim de investiții foarte mari.

Vorbiți despre proiecte mari. Care ar fi acestea?

Am semnat contractul de finanțare pentru asfaltarea drumurilor în Balinț și Bodo, s-a stabilit câștigătorul, dar acesta a fost contestat de unul dintre participanții la licitație și acum așteptăm decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Menționez faptul că avem în bugetul local suma pentru cofinanțarea proiectului în valoare de 850.000 de lei. Urmează să semnăm contractul pentru modernizarea străzilor în Târgoviște, proiectul nostru fiind declarat eligibil. De asemenea, vom demara în curând lucrările la pistele de biciclete și pentru modernizarea sistemului de iluminat public, aici fiind emis ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca în cel mai scurt timp să demareze lucrările la sistemul de iluminat rămas de executat. Și la Fădimac avem un proiect important, iar aici vorbim de extinderea rețelei de canalizare. Sunt proiecte importante are însumează câteva milioane de euro, proiecte aprobate la finanțare pe care va trebui doar să le implementăm în următorii ani.

Cum vedeți relația cu Consiliul Județean în perioada următoare?

Aș vrea ca această relație instituțională dintre primărie și Consiliul Județean Timiș să se schimbe, iar când spun asta mă refer strict la ajutorul pe care, ca si comunitate, nu l-am primit de la județ. Am mare încredere că, odată cu alegerea domnului Alfred Simonis în funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, lucrurile se vor schimba și vom fi cu toții tratați egal, nu vor mai fi discrepanțe în ceea ce înseamnă distribuirea fondurilor către primării.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Timiș

Executat de SC VEST IMAGE PRODUCTION SRL

CUI mandatar financiar coordonator 21240002

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.