Skip to main content

Continental implementează pentru mașină sistemul inovativ de calcul avansat (HPC) inter-domeniu!

Continental anunță implementarea unui sistem de calcul avansat inter-domeniu (HPC – High Performance Computer) în mașină.

Pentru prima dată s-a realizat punerea împreună, într-o aplicație pentru un vehicul real, a instrumentației de bord a mașinii alături de alte funcții suplimentare ale vehiculului, cum ar fi siguranța la condus sau parcarea automată cu controlul holistic al mișcării.

Servind ca exemplu de cum poate arăta pentru inginerii auto dezvoltarea vehiculelor definite de software (SDV – Software Defined Vehicle), mașina cu tehnică SDV utilizând tehnologia Continental Automotive Edge Framework (CAEdge) bazat pe cloud, conectează vehiculul la cloud și oferă un spațiu de lucru virtual pentru a simplifica și accelera atât dezvoltarea și furnizarea, cât și întreținerea funcțiilor de sistem exclusiv prin software.

Tehnologie SDV pentru mașină demonstrează cele mai bune și mai inovatoare soluții pe care portofoliul sectorului de activitate Continental Automotive, le are de oferit în arhitectura de vehicul. Diferitele tehnologii utilizate includ funcții de parcare automată cu control holistic al mișcării, senzori cu ultrasunete, un sistem de frânare integrat și camere de vedere panoramică, toate integrate într-un sistem inovativ de calcul avansat inter-domeniu (HPC).

Pentru implementare a fost utilizat Snapdragon Ride™ Flex System-on-Chip (SoC) cu sistemul pre-integrat Snapdragon Ride Vision de la Qualcomm Technologies, Inc.

„Cu tehnologia SDV pentru mașină, putem pune în valoare ecosistemul Continental: de la drum la cloud, de la virtual la real. Ca și prim-parteneri de colaborare pentru producătorii de vehicule, suntem mândri de modul în care am implementat conceptele putând prezenta atât capabilitățile, cât și provocările convergenței domeniilor auto într-un vehicul real definit de software”, a declarat Gilles Mabire, CTO (Chief Technology Officer) în cadrul Continental Automotive.

Expertiza tehnică dovedită în ultima decadă consolidează poziția echipelor Continental din România pe harta centrelor care aduc o contribuție semnificativă în dezvoltarea produselor inovative, cum este tehnologia HPC (High Performance Computer) sau CAEdge.

Astfel, specialiști din Timișoara, ca parte a unor echipe internaționale, contribuie semnificativ la dezvoltarea framework-ului CAEdge, asigurând dezvoltarea soluțiilor software, integrarea acestora, precum și testarea întregului cadru de lucru. Activitățile din România vizează și derularea de proiecte ce utilizează CAEdge în cadrul Continental la nivel global.

În același timp, echipele de dezvoltare software din Iași, în colaborare cu omologii lor din Frankfurt, au contribuit la implementarea și integrarea soluțiilor tehnice, care modelează viitorul industriei automotive, în arii precum: Flash file systems, Image and partition management, Key store, Secure store, System and user data etc.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.