Skip to main content

Damian Drăghici, la Muzeul Satului Bănăţean! Organizatorii anunţă un spectacol de zile mari

Sârbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani și machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altădată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

În perioada 17-18 iunie 2023, va avea loc cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Etniilor,iar organizatorii anunţă două zile de folclor autentic românesc și al etniilor bănățene, costume tradiționale frumos păstrate și restaurate, multă voie bună și bucurie.

Festivalul Etniilor începe sâmbătă, 17 iunie 2023, la ora 18:00, cu o paradă a etniilor germană, ucraineană, sârbă, aromână și rromă, urmat de un spectacol de muzică și dansuri în care se regăsește conservată identitatea Timișoarei, un oraș cosmopolit și cu tradiții multiculturale.

Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folcloric din Nisporeni.

CITEŞTE ŞI: Clanul Cârpaci, acuzat de fraudarea fondurilor europene! Percheziţii de amploare, într-un dosar cu un prejudiciu de două milioane de lei

Invitatul special al serii este bandul Damian&Brothers. Damian Drăghici, compozitor și interpret, este un nume cunoscut în peisajul muzical național și internațional.

A cântat alături de JoE Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, în cadrul turneului european ”Night of the Proms Tour” din 2004 și 2006.

În 2006 a concertat alături de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piața Constituției din Capitală.

Din 2006 este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a scos 2 albume ”Magdalena” și ”Romaniac” și a susținut peste 600 de concerte.

Muzica Damian&Brothers îmbină stiluri muzicale diferite cu mesaj puternic împotriva discriminării etnice.

Festivalul Etniilor continuă duminică, 18 iunie 2023, la ora 18 cu parada etniilor bulgară, maghiară, evreiască și slovacă, urmată de un spectacol plin de culoare și pasiune pentru muzica și dansurile tradiționale.

CITEŞTE ŞI: Deputatul de Timiş, cu limbaj de mahala, exclus din partid! Preşedintele AUR spune că Titi Stoica are probleme cu alcoolul

În recital este Ansamblul Profesionist Banatul și invitații săi: Zorica Savu, Ghiță Călțun Brancu și Ciprian Roman.
Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura maeștrilor Brândușa și Nicolae Stănescu.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.