Skip to main content

Cursuri de prim ajutor, în şcolile din Timişoara! 30 de licee şi şcoli gimnaziale s-au înscris deja în proiect

Astăzi, la Timişoara, Inspectoratul Şcolar, Primăria şi Inspectoratul pentru Situaţiide Urgenţă au semnat un protocol de colaborare pentru pregătirea elevilor de a face față unor posibile situații de risc sau de urgență. 

Colaborarea are loc în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de pregătire al elevilor în utilizarea tehnicilor de acordare a primului ajutor precum și modul de comportare și acțiune în cazul situaţiilor de urgenţă”, derulat de Primăria Municipiului Timișoara împreună cu ISJ și ISU.

Cei implicaţi în proiect speră ca în următorii doi ani, de aceste cursuri de prim ajutor să beneficieze elevii din 48 de licee şi şcoli gimnaziale din oraş.

CITEŞTE ŞI: Hai la mişcare, în aer liber şi poţi câştiga un abonament Silver pe un an, în rețeaua de cluburi și piscine World Class!  Festivalul World Class #BeHealthy ajunge mâine, la Timișoara

Elevii de gimnaziu vor fi instruiți cum să prevină riscurile, să respecte regulile de siguranță și, dacă e cazul, cum să apeleze numărul unic de urgență 112.

Liceenii vor avea în plus sesiuni de instruire despre acordarea primului ajutor. Și profesorii vor avea parte de pregătire pentru a putea coordona măsurile necesare în cazul în care se confruntă cu o situație de urgență.

Până în prezent, și-au exprimat dorința de a se înscrie în program 30 de unități de învățământ din Timișoara, licee și școli gimnaziale.

Proiectul este prevăzut să se deruleze pe următorii 2 ani și sunt deja programate activitățile până în luna aprilie a anului viitor.

Școlile care doresc să participe la acest program se pot înscrie în continuare, trimițând o solicitare pe adresa de e-mail primariatm@primariatm.ro. 

Primul curs va avea loc luni, de la ora 9:00, la Şcoala Generală 18.

CITEŞTE ŞI: USR Timiş şi-a lansat candidatul la Primăria Lugoj! Erwin Floroni promite să facă din Lugoj un oraș viu, din care tinerii să nu mai plece

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.