Skip to main content

Cum poți scăpa gratuit, prin aport voluntar, de deșeurile din gospodărie? Retim îți reamintește unde sunt punctele de colectare din Timișoara!

RETIM Ecologic Service le reamintește clienților că, în Timișoara, funcționează patru puncte de colectare a deșeurilor cu aport voluntar.

Adresa și programul lor sunt:

 • Calea Torontalului, nr. 94 – L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00;
 • Calea Moșniței, nr. 2-4 – L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00;
 • Str. A Imbroane, nr. 70 – L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00;
 • Str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fosta adresă: Calea Chișodei, str. Mile Cărpenișan, nr. 3) – L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00.

Punctele de colectare a deșeurilor sunt puse la dispoziția cetățenilor de către Primăria Municipiului Timișoara și administrate de RETIM, sunt echipate pentru a primi următoarele tipuri de deșeuri:

 • Deșeuri voluminoase: mobilier, saltele, covoare (5 mc/persoană/lună);
 • Deșeuri vegetale: iarbă, frunze, crengi (3 mc/persoană/lună);
 • Deșeuri rezultate din construcții și demolări: amestec de beton, cărămizi, țigle (1 mc/persoană/lună). Nu se acceptă polistiren din construcții, poliuretan, vată minerală și bazaltică;
 • Polistiren și carton provenite de la ambalaje.

Reguli de colectare la centre:

 • Deșeurile voluminoase de uz casnic, precum mobilierul, recomandat să fie demontate sau dezasamblate;
 • Crengile trebuie tăiate și legate în mănunchiuri. Frunzele și iarba trebuie descărcate din saci/recipiente la momentul predării;
 • Deșeurile din construcții trebuie golite din saci/recipiente (se predau vrac);
 • Polistirenul trebuie să fie curat, uscat și adus în saci transparenți. Cartonul trebuie să fie curat, uscat, pliat și turtit.

Predarea deșeurilor se face doar în baza prezentării unui act de identitate, în limita cantităților menționate. Mai multe detalii – AICI

În perioada următoare, sistemul de colectare prin aport voluntar va fi extins conform propunerii Primăriei Municipiului Timișoara, care a fost aprobată în 21 mai 2024 de către Consiliul Local. Acest plan prevede creșterea numărului de centre de colectare cu alte trei. Proiectul va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C3 – Managementul Deșeurilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.