Skip to main content

Cum erau aduși sute de migranți în țara noastră? O rețea de traficanți a fost destructurată

Acțiune de amploare a polițiștilor de fontieră români, memți și sârbi care au destructurat o rețea ce se ocupă de traficul de migranți.  

Din gruparea respectivă făceau parte cetăţeni din România, Serbia, Albania, Pakistan, Irak, Siria și Algeria.

Conform anchetatorilor rețeaua se ocupa de racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de persoane provenite din Orientul Mijlociu și Asia către state din vestul Europei. 

CITEȘTE ȘI: Stăpânii de câini, sancționați drastic de polițiștii locali! Cât e amenda pentru cei care nu strâng resturile cățeilor?

Rețeaua era extrem de bine organizată, cu atribuţii precis delimitate. În urma monitorizării activităţii reţelei, au fost inițiate investigații paralele cu autoritățile judiciare din Germania și Serbia, datele obținute evidențiind faptul că membrii grupării ce acționa pe raza județului Timiș faceau parte dintr-o vastă rețea de trafic de migranți constituită la nivel european.

Migranții erau ajutaţi să ajungă din Serbia în România și transportați până în Timișoara, unde erau cazați la diferite pensiuni din zonă, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora mai departe către destinațiile finale.

Pentru aceste servicii migranții plăteau sume de aproximativ 4.000-5.000 de euro de persoană.

Șeful rețelei era un cetățean irakian cu rezidență în Suedia, sprijinit de un cetățean sirian şi un algerian, legăturile între membrii rețelei fiind asigurate exclusiv prin intermediul rețelelor de socializare.

Activitățile de transport erau asigurate de un pakistanez  cu rezidență în Grecia și un cetățean sârb. Transportatorii erau împrățiți în două echipe. Prima echipa era formata din  cetățeni sârbi şi urmărea să evite orice corelare între componenții săi, în cazul depistării unui transport de către autorități. A doua echipă, coordonată de un cetățean pakistanez, din care făceau parte atât cetățeni români cât și cetățeni albanezi, se preocupa constant de identificarea de noi transportatori. Aceștia foloseau călăuze pentru ghidarea grupurilor de migranți peste frontiera cu Ungaria, călăuze care erau racolate dintre solicitanții de azil în România și care erau familiarizați cu specificul zonei de frontieră cu Ungaria.

CITEȘTE ȘI: Doi tineri de 17 şi 19 ani, reţinuţi de poliţişti după ce au furat o maşină! Ce au mai descoperit apoi poliţiştii?

Reţeaua a fost destructurată în cursul nopţii de 22-23.05.2018 când au fost retinuti si dusi la audieri cinci dintre membrii grupării, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Timișoara”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.

VIDEO La un pas de tragedie! O mașină a fost făcută praf după ce a lovit puternic un tir

Impact violent între două mașini și un tir! Unul dintre autoturisme a fost proiectat într-un zid de susținere de pe marginea drumului.