Skip to main content

Cu țiganii, în instanță! Primarul din Timişoara dă în judecată clanul care terorizează de 20 de ani o familie de pe strada Micloși

La o săptămână după descinderile la clanul de țigani, care terorizează de două decenii o familie de pe strada Corneliu Micloși nr. 5,primarul Timişoarei anunţă o primă măsură împotriva romilor respectivi.

Fritz va cere în instanță anularea autorizației de construire emise în 2013, pentru modificarea clădirii istorice în care locuieşte familia de ţigani, precum și sistarea lucrărilor.

Asta după ce, echipa de control a primarului a descoperit mai multe neconcordanţe în ceea ce priveşte documentaţia care stă la baza autorizaţiei de construcţie, precum şi încălcări ale regulilor de urbanism.

„În urma verificărilor, echipa de control a primarului a constatat că administrația anterioară a făcut mai multe excepții pentru proprietarii palatului când a emis autorizația de construire, în anul 2013. Astfel, autorizația a fost emisă cu încălcarea unor prevederi legale, în primul rând cele referitoare la gradul de ocupare maximă a terenului (…) Autorizația a fost prelungită în 2014 și încă nu s-a făcut recepția lucrărilor”, anunţă Primăria Timişoara.

O încălcare flagrantă a prevederilor legale este cea legată de suprafaţa construită. Deşi autorizaţia prevede un grad de ocupare de doar 40% din teren, cu construcţii, ţiganii au ridicat clădiri pe mai bine de jumătate din suprafaţă.

Acum, primarul anunţă că va cere anularea autorizaţiei în instanţă, pentru readucerea clădirii la starea iniţială, sau chiar demolarea ei.

„Mutilarea patrimoniului istoric din Timișoara s-a făcut, din păcate, și cu complicitatea autorităților. Analizând autorizația de construire, este evident că aceasta nu ar fi trebuit emisă niciodată în această formă. Nu știu de ce administrația anterioară a făcut aceste concesii care depășesc prevederile legale. Nu putem să ștergem păcatele trecutului, dar nici nu avem voie să asistăm pasivi la perpetuarea lor. Mai ales că nedreptatea urbanistică se continuă cu alte forme, de hărțuire și terorizare a vecinilor. De aceea m-am hotărât să fac un pas neobișnuit și să cer anularea unui act administrativ emis de propria instituție, chiar dacă în alte vremuri. Fac apel și la celelalte instituții ale statului cu rol de control să își facă treaba și să iasă din zona de confort”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

Ramintim că în urmă cu o săptămână, reprezentanţi ai Primăriei Timişoara, poliţişti locali şi angajaţi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au descins la imobilul din Piaţa Academician Corneliu Micloşi, nr.3., acolo unde locuiesc două familii, una de români şi una de ţigani.

Asta după ce familia Dragoş a cerut ajutor, pentru că este terorizată de 20 de ani, de vecinii romi care vor să acapareze întreaga clădire.

Unul dintre scandalurile provocate de ţigani s-a petrecut la mijlocul lunii mai şi a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.