Cronica unui sfârşit anunţat! Cum au fost păcăliţi, locuitorii din Checea, ani întregi, de primarul lor?

În luna noiembrie 2017, când s-a anunțat câștigătorul alegerilor parțiale, în comuna  Checea a fost veselie mare.

Daniel Florea, noul primar, și armata sa de susținători aruncaseră în luptă tot ce se putea arunca: găini, curci, raţe, gâște,berbecuți, porci și binențeles bani. Foarte mulți bani.

Focurile din șatră au ars non-stop pe toată durata campaniei electorale, în colonia ilegală de la marginea satului care reprezintă 30% din voturile din comun.

Şi tot aici, veneau adesea maşini cu ajutoare, tocmai de la Viena.

CITEŞTE ŞI: SC ADF SIMPLY ALI SRL anunţă lansarea proiectului Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-uri

La parangheliile din campanie a participat şi  Ludovic Oraban, care a fost plimbat precum ursul pe toate ulițele satului pentru a se pupa cu toate babele apte de vot. Și l-au votat.

ORBAN

Daniel Florea a obținut un scor răsunător: 617 voturi din totalul de 970 valabil exprimate

Validarea noului primar a venit la pachet și cu dosarul penal nr. 1877/P/2018, făcut de procurorii de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzute de art. 326 C.p.  

Ba mai mult, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil, după cum anunţa sursadevest, imediat după alegeri.

Asta după ce, timp de patru ani Florea şi-a falsificat declarația de interese lăsând pe dinafară un PFA, prin care a accesat fonduri europene, faptă ce contravine cu funcția de ales al comunității.

Strâns cu ușa instanțelor de judecată și de brațul lung al legii, Daniel Florea s-a bucurat în continuare de o susținere acerbă din partea funcționarilor din primărie, semn că interesele la Checea au fost întodeauna foarte mari.

Secretarul Primăriei Checea a încălcat legea 544 și drepturile fundamentale ale cetățenilor de a avea acces la informațiile de interes public.

În primărie, la Departamentul Juridic, edilul s-a bucurat de susținerea concubinei și a unei verișoare, iar la postul de Poliție agentul Iosif Miatov a “tăiat și spânzurat”  printre cei care  făceau greșeala de a nu se alinia în spatele edilului.

CITEŞTE ŞI: Ziua 28 de război! Oraşele ucrainene continuă să fie atacate de trupele ruseşti

După aproape 5 ani de la începutul sfârșitului, în comuna Checea se face dreptate.

Înalta Curte de Casație și Justiție din România trage scaunul de primar de sub fundul domnului Daniel Florea și îl lasă fără funcție.

Prefectul județului semnează ordinul de încetare a mandatului a celui care ani de zile a reușit să fenteze legea și mica comunitate din Checea.

Din surse demne de încredere am aflat că ordinul de încetare a mandatului a plecat cu poşta, deorece Primăria Checea,  în toți acești ani, nu a reușit să lase Prefecturii Timiș o adresă de mail pentru corespondență.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte articole

VIDEO: Dominic Fritz, umilit de un puştan, de Ziua Naţională a României! Ce a putut să îi facă adolescentul?

După parada de 1 Decembrie, de la Timişoara, primarul oraşului, Dominic Fritz a vrut să facă o baie de mulţime.

Ziua Națională a României, sărbătorită și la Teatrul Național din Timișoara cu un spectacol premieră!

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara aniversează în această seară Ziua Națională a României, cu un spectacol premieră.

FOTO ŞI VIDEO: Paradă militară, elicoptere și prezentarea tehnicii din dotare, de Ziua Națională a României, la Timișoara

Mii de oameni au venit în această dimineață în centrul Timișoarei să vadă parada militară de 1 Decembrie.

Concert caritabil de Crăciun! Polițiștii locali, studenții Universității de Științele Vieții, elevi dar și artiști locali cântă ”Împreună pentru comunitate!”

Poliția Locală Timișoara împreună cu Departamentul Cultural al Universității de Științele Vieții ,,Regele Mihai I” din Timișoara organizează Concert Caritabil de Crăciun.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.