Skip to main content

Cronica unui sfârşit anunţat! Cum au fost păcăliţi, locuitorii din Checea, ani întregi, de primarul lor?

În luna noiembrie 2017, când s-a anunțat câștigătorul alegerilor parțiale, în comuna  Checea a fost veselie mare.

Daniel Florea, noul primar, și armata sa de susținători aruncaseră în luptă tot ce se putea arunca: găini, curci, raţe, gâște,berbecuți, porci și binențeles bani. Foarte mulți bani.

Focurile din șatră au ars non-stop pe toată durata campaniei electorale, în colonia ilegală de la marginea satului care reprezintă 30% din voturile din comun.

Şi tot aici, veneau adesea maşini cu ajutoare, tocmai de la Viena.

CITEŞTE ŞI: SC ADF SIMPLY ALI SRL anunţă lansarea proiectului Granturi pentru capital de lucru acordate beneficiarilor IMM-uri

La parangheliile din campanie a participat şi  Ludovic Oraban, care a fost plimbat precum ursul pe toate ulițele satului pentru a se pupa cu toate babele apte de vot. Și l-au votat.

ORBAN

Daniel Florea a obținut un scor răsunător: 617 voturi din totalul de 970 valabil exprimate

Validarea noului primar a venit la pachet și cu dosarul penal nr. 1877/P/2018, făcut de procurorii de pe lângă Judecătoria Timișoara, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzute de art. 326 C.p.  

Ba mai mult, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil, după cum anunţa sursadevest, imediat după alegeri.

Asta după ce, timp de patru ani Florea şi-a falsificat declarația de interese lăsând pe dinafară un PFA, prin care a accesat fonduri europene, faptă ce contravine cu funcția de ales al comunității.

Strâns cu ușa instanțelor de judecată și de brațul lung al legii, Daniel Florea s-a bucurat în continuare de o susținere acerbă din partea funcționarilor din primărie, semn că interesele la Checea au fost întodeauna foarte mari.

Secretarul Primăriei Checea a încălcat legea 544 și drepturile fundamentale ale cetățenilor de a avea acces la informațiile de interes public.

În primărie, la Departamentul Juridic, edilul s-a bucurat de susținerea concubinei și a unei verișoare, iar la postul de Poliție agentul Iosif Miatov a “tăiat și spânzurat”  printre cei care  făceau greșeala de a nu se alinia în spatele edilului.

CITEŞTE ŞI: Ziua 28 de război! Oraşele ucrainene continuă să fie atacate de trupele ruseşti

După aproape 5 ani de la începutul sfârșitului, în comuna Checea se face dreptate.

Înalta Curte de Casație și Justiție din România trage scaunul de primar de sub fundul domnului Daniel Florea și îl lasă fără funcție.

Prefectul județului semnează ordinul de încetare a mandatului a celui care ani de zile a reușit să fenteze legea și mica comunitate din Checea.

Din surse demne de încredere am aflat că ordinul de încetare a mandatului a plecat cu poşta, deorece Primăria Checea,  în toți acești ani, nu a reușit să lase Prefecturii Timiș o adresă de mail pentru corespondență.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest invită timișorenii la un eveniment Mozart!

Orchestra Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara din cadrul Universității de Vest din Timișoara invită publicul la un concert simfonic dedicat marelui compozitor W. A. Mozart.