Skip to main content

Criminalii omului de afaceri din Sibiu, adăpostiţi lângă Timişoara!  Cum i-a ajutat Ilie Sitariu, bărbatul din Dumbrăvița, să comită fapta și să își piardă urma?

În urmă cu puțin timp, polițiștii l-au capturat pe unul dintre autorii crimei din Sibiu, singurul care a rămas pe teritoriul României după comiterea faptei.

Este vorba despre Laurențiu Ionuț Lăcătușu, care a fost prins în localitatea Valea Stanciului, județul Dolj, unde acesta își avea domiciliul.

Înainte de capturarea lui, anchetatorii care se ocupă de acest caz, au anunțat că cinci persoane au fost implicate în uciderea lui Adrian Kreiner și au prezentat filmul crimei.

Un rol esențial l-a avut Ilie Sitaru, din comuna Dumbrăvița, care i-a adăpostit pe ceilalți patru, atât înainte, cât și după comiterea faptei.

CITEȘTE ȘI: Investiţiile din Timişoara, pe datorie! Administraţia Fritz ia un nou credit, de peste 15 milioane de euro, pentru lucrări de infrastructură şi achiziţia unor mijloace de transport

De asemenea, tot el a fost cel care i-a dus pe suspecți la Sibiu, apoi l-a ajutat pe unul dintre ei să fugă din țară.

 “În data de 4.11.2023, cinci suspecți, un bărbat și o femeie, au plecat de pe raza comunei Dumbrăvița, județul Timiș, cu două autoturisme, care aparțineau a doi dintre suspecți. Un autoturism a fost lăsat pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, urmând ca acest să reprezinte o mașină de rezervă, pentru a se deplasa ulterior. Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de unul dintre suspecți, care nu a participat la săvârșirea faptei”, a anunțat procurorul criminalist Valentin Florescu.

Ajunși în Sibiu, trei dintre indivizi au făcut câteva cumpărături, în timp ce ceilalți doi i-au așteptat în mașină, după care s-au îndreptat cu toții spre strada Doamna Stanca.

Aici, femeia a închiriat un apartament pentru trei nopți, apoi s-a întors cu Ilie Sitaru, bărbatul din Timiș, în Dumbrăvița.

Ceilalți trei suspecți au rămas în apartamentul închiriat, pe care l-au părăsit a doua zi.

În jurul orei 00:00, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, indivizii au sărit gardul unei case nelocuite, situată peste drum de vila lui Adrian Kreiner și au urcat în pod, pe o scară laterală.

De aici au supravegheat locuința omului de afaceri până în noaptea următoare, când au intrat în casa lui Kreiner și l-au torturat pentru a afla unde își ține banii și alte obiecte de valoare.

“Victima a fost legată de mâini și de picioare, în poziție de barcă, astfel încât, orice mișcare a oricărui membru, să antreneze după sine autostrângerea, după care  este lăsată la sol, într-un mod de legare în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura aceasta este o formă de tortură, care produce dureri extreme”, a detaliat procurorul Valentin Florescu.

Cum nici Kreiner, nici fiica lui, care i-a suprins pe agresori, nu le-a dat indicii despre seiful pe care îl căutau, aceștia au furat 16 ceasuri de lux și s-au făcut nevăzuți, nu înainte de a-și acoperi victima cu o pătură.

CITEȘTE ȘI: Să învățăm și să ne distram împreună! 5 Workshop-uri muzicale în Lugoj, pregătite de Asociația Scena Muzicală!

Ulterior, cei trei indivizi s-au întors la apartamentul închiriat, după care au plecat cu un taxi la Deva, unde au urcat în mașina pe care o lăsaseră în urmă cu două zile și s-au întors la Dumbrăvița.

A doua zi, omul de afaceri a murit la spital, moment în care doi dintre agresori și femeia care închiriase apartamenul din Sibiu, au plecat din țară.

Unul dintre ei a fost ajutat de Ilie Sitaru, care acum este în arestul IPJ Sibiu, fiind acuzat de favorizarea infractorului.

„Suspectul pe care l-am reținut (Ilie Sitaru – n.a) i-a ajutat transportându-i la Sibiu, iar ulterior, pe unul la scos din țară, cu mașina. L-a scos în seara zilei de 7 noiembrie, de fapt, după miezul nopții”, a mai spus Florescu.

Anchetatorii au informații că cei doi agresori care au părăsit țara, precum și iubita unuia dintre ei, care de altfel i-a ajutat cu închirierea apartamentului din Sibiu, sunt în Germania, respectiv Belgia.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Prestaţie de excepţie a elevilor de la „Ion Vidu” în cadrul TM2023! Vor urca pe scenă, alături de Katie Melua, într-un concert de zile mari

Aflată pentru prima dată în Timișoara, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, Katie Melua va fi acompaniată de Corul pe voci egale al Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara, condus de dirijoarea Maria Gyuris și format din 50 de eleve ale liceului.

FOTO 1.500 de spectatori la evenimentele Musica Ricercata Op.6 – Lux Timisiensis!

1.500 de iubitori ai muzicii vechi au luat parte la evenimentele prilejuite de  Musica Ricercata Op.6 – „Lux Timisiensis”, desfășurat în perioada 16 – 30 noiembrie, transmit reprezentanții Filarmonicii din Timișoara.

Se sparge din nou betonul în zona Torontalului! Eroare gravă, pe şantierul de pe Cetăţii! Constructorul a  montat greşit, linia de tramvai

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au primit concluziile finale după incidentul de săptămâna trecută când tramvaiul care efectua probe pe liniile proaspăt reabilitate de pe tronsonul Cetăţii-Torontalului, a acroşat un stâlp.

UVT lansează MapSense, un proiect unic de accesibilizare instituțională pentru nevăzători!

Universitatea de Vest din Timișoara lansează proiectul „MapSense – Navigating the World by Touch”, unic în România, care accesibilizează sub forma unor machete tactile clădirea principală de pe bulevardul Vasile Pârvan, nr. 4.

Nu-l mai vor nici USR-iştii! Petiţia cu iz electoral pentru susţinerea lui Fritz, semnată de mai puţin de 2.000 de oameni

Au trecut aproape şase săptămâni de când USR Timişoara lansa, cu surle şi trâmbiţe, o petiţie cu scop vădit electoral, dar îmbrăcată într-o iniţiativă demnă de toată lauda.

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.