Skip to main content

Investiţiile din Timişoara, pe datorie! Administraţia Fritz ia un nou credit, de peste 15 milioane de euro, pentru lucrări de infrastructură şi achiziţia unor mijloace de transport

Astăzi, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, s-a întâlnit cu Venera Vlad, reprezentanta Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru a semna extinderea acordului de finanțare cu 15,1 milioane de euro.

Asta înseamnă un nou îmrpumut, pe care municipalitate trebuie să îl restituie cu o dobândă care rezultă din suma ratei interbancare (Euribor) la șase luni plus o marjă de 1,15% pe an.

CITEŞTE ŞI: Să învățăm și să ne distram împreună! 5 Workshop-uri muzicale în Lugoj, pregătite de Asociația Scena Muzicală!

Banii sunt necesari pentru asigurarea co-finanţării a trei proiecte care se deruluează în oraş, din fonduri europene.

Este vorba despre reabilitarea Căii Bogdăneștilor (3,2 mil. euro), achiziția celor 23 de tramvaie noi (5 mil. euro) și 44 de autobuze electrice noi (6,9 mil. euro).

În urmă cu doi ani, primarul Timişoarei anunţa semnarea acordului pentru primul împrumut de la BERD, în valoare de 20,3 milioane de euro.

Un alt credit, în valoare de 7,5 milioane de lei, a fost luat de la Trezorerie, în luna iunie a acestui an.

Atunci, banii au fost necesari pentru finalizarea construcţiei creşei de pe Calea Bogdăneştilor şi pentru extinderea Clinicii de Balneologie.

CITEŞTE ŞI: Hoţul care a terorizat o familie, capturat de poliţişti! Individul a atacat de două ori, aceeaşi locuinţă

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.