Skip to main content

Creațiile artistului Ciprian Radovan, din nou la Timișoara! Expoziția va fi deschisă pentru public aproape două luni

Fundația Aquatim și compania Aquatim dau start expoziției de pictură „Explorări afective”, a artistului vizual Ciprian Radovan.

Vernisajul expoziției va avea loc mâine, la Muzeul Apei din Timișoara (Calea Urseni, nr. 26), de la ora 18:00, iar despre expoziție și artist vor vorbi Diana Radovan și Robert Șerban.

„Ciprian Radovan este un artist important nu doar pentru vestul României, fiindcă opera sa, racordată inclusiv la ceea ce a fost și a însemnat neo-avangarda timișoreană, dă seama de căutările continue pentru noi formule picturale și evadările dese din convențional, care s-au soldat cu lucrări și, apoi, cu expoziții ce au stârnit, de-a lungul zecilor de ani, interesul, entuziasmul și recunoașterea din partea profesioniștilor și iubitorilor artei. Pictura sa este un testimonial al amestecului de luciditate și cartezianism, cu onirism și vivacitate coloristică. Totodată, domnul Radovan, care în 13 mai va împlini 85 de ani, este unul dintre polimații Banatului, fiind atât un admirabil artist vizual, cât și un cercetător cu numeroase studii și brevete de invenții în electrochimie și profesor universitar de primă mână al Politehnicii timișorene. Expoziția, găzduită de Muzeul Apei, conține lucrări donate de domnul Ciprian Radovan Fundației Aquatim și este un omagiu pe care comunitatea științifică și artistică a Timișoarei îl aduce distinsului ei membru”, a spus Robert Șerban.

Iubitorii de artă vor putea vizita expoziția până la 1 iulie, iar intrarea este liberă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.