Copii fără copilărie! Bătuți de tată, părăsiți de mamă și crescuți de o bunică schizofrenică

Caz cutremurător într-o localitate din vestul țării, unde doi copilași, de trei și patru ani, au ajuns în grija statului.

Totul s-a întâmplat în localitatea bihoreană, Marghita.

CITEȘTE ȘI: Schimbare majoră pe două bulevarde mari din oraș! Ce anunț a făcut primarul Timișoarei, Nicolae Robu?

Asistenţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor cer decăderea din drepturi a celor doi părinţilor, după ce s-a descoperit că tatăl i-a abuzat fizic pe micuți și pe mama lor, iar aceasta i-a părăsit.

„Cei doi minori, o fetiţă de 3 ani şi un băieţel de 4 ani, se aflau într-o situaţie gravă. Tatăl lor i-a abuzat fizic de mai multe ori. Există acte medico-legale care atestă bătăile la care au fost supuşi copiii, a explicat şeful DGASPC Bihor, Călin Puia, potrivit ebihoreanul.ro.

Pentru a-i scăpa pe copii din mâinile tatălui violent, mama lor i-a luat pe micuți și s-au mutat la părinții săi. Mai mult, pentru a-l ține departe pe tatăl abuziv, femeia a cerut instanței ordin de protecție. Astfel, acesta nu a mai avut voie să se apropie de micuți la mai puțin de 200 de metri, ei rămânând în custodia mamei.

După o perioadă însă, femeia s-a răzgândit și s-a întors la soțul abuziv, iar pe cei doi copilași i-a abandonat pur și simplu. I-a lăsat la bunici și nu i-a mai vizitat niciodată.

Problema este că bunicul lucrează, iar bunica este bolnavă de schizofrenie, astfel că nu se poate îngriji de micuți. În aceste condiții, copiii au fost luați de autorități și duși într-un centru de plasament.

CITEȘTE ȘI: Robu, din nou dezlănţuit! De această dată îl atacă pe unul dintre cei mai apreciaţi consultanţi artistici din Europa

În paralel, părinții au ajuns pe mâna procurorilor, fiind acuzați de rele tratamente aplicate minorilor, riscând să fie decăzuți din drepturi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Doctorul prins că lua şpagă, va sta după gratii, 30 de zile

Luare de mită în formă continuată. Acesta este acuzaţia care i se aduce lui Marian Gaşpar, chirurg la Spitalul de Cardiologie din Timişoara.

Ca în filme! Campus universitar cu piscină interioară, centru expoziţional şi terenuri de sport

Astăzi, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara a semnat contractul de construcţie a unui campus în valoare de 24 de milioane de euro.
cciat 3 1

CCIAT anunță organizarea unor noi cursuri de formare profesională, în luna octombrie!  

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş demarează în cursul lunii octombrie o nouă serie de cursuri autorizate.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.