Skip to main content

Control judiciar pentru gardienii care au bătut cu bestialitate un tânăr de la Centrul de Reeducare Buziaș!

Cei doi gardieni care au bătut cu bestialitate un tânăr de la Centrul de Reeducare Buziaș, plasați sub control judiciar!

Polițiștii sunt urmăriți penal, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a preluat cauza de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj, ce are ca obiect exercitarea unor acte de violență fizică de către doi agenți din cadrul Centrului Educativ Buziaș asupra a două persoane internate.

Procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de:

  • inculpatul G.S., agent șef principal în cadrul Centrului Educativ Buziaș, sub aspectul săvârșirii, în coautorat cu inculpatul Ș.A.–G., agent în cadrul Centrului Educativ Buziaș, a unei infracțiuni de purtare abuzivă prevăzută de art.46, alin. 2, Cp. rap. la art. 296, alin. 2, Cp., rap. la art.193, alin 2, alin 2¹, lit. a, b, c, Cp. (persoana vătămată C.S.) și a unei infracțiuni de purtare abuzivă prevazută de art. 296, alin. 2, Cp., rap. la art.193, alin 2, alin 2¹, lit. a, b, c, Cp. (persoana vătămată V.I.), cu aplicartea art. 38 alin. 1 Cp;
  • inculpatul Ș.A-G., agent din cadrul Centrului Educativ Buziaș, sub aspectul săvârșirii în coautorat cu inculpatul G.S., a unei infracțiuni de purtare abuzivă prevăzută de art. 46, alin. 2, rap. la art. 296, alin. 2, Cp., rap. la art.193, alin 2, alin 2¹, lit. a, b, c, Cp. (persoana vătămată C.S.);

În fapt, în sarcina inculpatului G.S. s-a reținut că în data de 24.07.2023, în jurul orelor 16, în incinta Centrului Educativ Buziaș, pe fondul unui conflict verbal între persoanele internate, inculpatul ar fi aruncat-o la pământ pe persoana vătămată C.S. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaș, apoi ar fi lovit-o cu mâna, cu tonfa din dotare și cu genunchiul, în timp ce inculpatul Ș.A.-G., ar fi tinut-o imobilizată pe persoana vătămată C.S. în timpul agresiunii, provocându-i astfel leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Ulterior, inculpatul G.S. s-a deplasat către persoana vătămată V.I. – persoană internată în Centrul Educativ Buziaș, pe care ar fi prins-o de gât și ar fi lovit-o cu palma peste față, nefiindu-i provocate leziuni care să necesite zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.

Astăzi procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de cei doi gardieni.

Cercetările continuă în cauză în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.